Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την επίσκεψη Φουρθιώτη στο Δρομοκαΐτειο (aud)

Για την επίσκεψη του Μένιου Φουρθιώτη στην εφημερία του Δρομοκαΐτειου καθώς και για τις απαιτήσεις των επωνύμων στο εν λόγω νοσοκομείο μίλησε στον Focus FM 103.6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε ότι στο Δρομοκαΐτειο υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις με αποτέλεσμα το προσωπικό να καταβάλλει προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την Κυριακή το νοσοκομείο εφημέρευε για ψυχιατρικά περιστατικά. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Μένιος Φουρθιώτης μετέβη από τις φυλακές στο νοσοκομείο, συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών. «Επιδίωξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί που τον εξέτασαν, εκτίμησαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στις φυλακές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μίλησε, μάλιστα, για απαιτήσεις από την πλευρά Φουρθιώτη. «Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, αυτός ζήτησε εμφιαλωμένο» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος. Μάλιστα, έκανε λόγο για «τραυματικές εμπειρίες» του προσωπικού του νοσοκομείου από «επωνύμους, για να μη πω “ψώνια” που έρχονται στο Δρομοκαΐτειο».

«Η κ. Σταμάτη αναστάτωσε τη λειτουργία του νοσοκομείου» υπογράμμισε τονίζοντας ότι «δεν ζητούν, απαιτούν ειδική μεταχείριση».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι επώνυμοι «επιλέγουν τα ψυχιατρεία από τις φυλακές, καθώς το θεωρούν προθάλαμο αποφυλάκισης».