Το «άχαστο» τρικ με τον ανεμιστήρα που θα σου «δροσίσει» το σπίτι

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κοιμηθείτε το βράδυ το καλοκαίρι λόγω της ζέστης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρικ που μπορείς να κάνεις με τον ανεμιστήρα για να σε βοηθήσουν να δροσίσεις το δωμάτιο πριν πέσεις για ύπνο.

Σας παρουσιάζουμε τρια τρικ για να δροσιστείτε πριν πέσετε για ύπνο, χρησιμοποιώντας τον ανεμιστήρα.

1. Δημιουργήστε έναν πλευρικό άνεμο

Oι ειδικοί στο Ινστιτούτο Good Housekeeping προτείνουν τη δημιουργία ενός πλευρικού ανέμου, ο οποίος ουσιαστικά βγάζει έξω τον ζεστό αέρα και και βάζει μέσα τον δροσερό αέρα.

«Πρώτον, κρατήστε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα στόρια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τον καυτό ήλιο να πέσει στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του βραδιού, ανοίξτε τα παράθυρά σας και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτάζει έξω από το παράθυρό σας, προκειμένου να διώχνει τη θερμότητα προς τα έξω», συμβουλεύουν.

«Χρησιμοποιήστε έναν δεύτερο ανεμιστήρα, τοποθετημένο προς τα μέσα, για να κυκλοφορήσει δροσερός αέρας στο δωμάτιο».

2. Χρησιμοποιήστε έναν κουβά με πάγο

Σύμφωνα με το GHI, η τοποθέτηση ενός κουβά με πάγο μπροστά από έναν ανεμιστήρα είναι εξίσου αποτελεσματική. «Καθώς ο αέρας περνά πάνω από τον πάγο, θα παγώσει και θα κυκλοφορεί αναζωογονητικός κρύος αέρας γύρω από το δωμάτιο», εξηγούν.

3. Παγώστε μπουκάλια

Παγώσετε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι ενός λίτρου, τοποθετήσετε το σε ένα δίσκο και καλύψετε το με ένα υγρό πανί. Τοποθετήστε το μπροστά από τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε το αεράκι να κρυώσει από το παγωμένο μπουκάλι και το δωμάτιό σας να επωφεληθεί από την πιο δροσερή θερμοκρασία. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο.