Το μήνυμα της Βασιλικής Πολύζου για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» 

Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, τιμήσαμε τους 353.000 προγόνους μας, που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους, κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πέρασαν από τότε 105 χρόνια. Αλλά δεν ξεχνάμε. Είναι χρέος μας, προς εκείνους που χάθηκαν, να παλέψουμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι, όμως, χρέος μας και σε αυτούς που συνεχίζουν, με περηφάνεια, με αξιοπρέπεια, με κατάθεση ψυχής, να μεταλαμπαδεύουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου. 

«Συμπληρώνονται σήμερα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν ξεχνάμε.

Τιμάμε κάθε χρόνο τη μνήμη των προγόνων μας, των Ελλήνων του Πόντου και φωνάζουμε: “Αθάνατοι”.

Στην Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων», δήλωσε από τις Αχαρνές η Βασιλική Πολύζου. Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Πλεύσης Ελευθερίαςεπισκέφτηκε τα μνημεία της περιοχής. Είδε αποτυπωμένη στους τοίχους των σχολείων τη μνήμη των προγόνων μας. Είδε τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» να χορεύουν όπως έκαναν οι πρόγονοί μας! Άκουσε εκείνον τον ρυθμό, που σε συνδυασμό με τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη των Ποντίων, πάντα τρόμαζε τους Τούρκους. Όπως εξακολουθεί να τους τρομάζει. Ακόμα και 105 χρόνια μετά τη Γενοκτονία.

Θα ‘ναι προτεραιότητά της στην Ευρωβουλή να ζητήσει τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Και δεν θα ξεχάσει, μέχρι να πετύχει τον στόχο της…