Το ρόφημα που δυναμώνει τα οστά, βελτιώνει τη διάθεση και μας προστατεύει από ιούς

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να το πίνουν για τα οφέλη του για την υγεία από τη δημιουργία του που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή του Καυκάσου.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι λένε οι διαιτολόγοι για τα πιθανά οφέλη του κεφίρ για την υγεία, τα οποία κυμαίνονται από τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα έως τη μείωση της φλεγμονής και τους νόστιμους τρόπους για να το εντάξετε στη διατροφή σας.

3 από τα σημαντικότερα οφέλη

  1. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου και τη διάθεση
  2. Βοηθά στη δημιουργία ισχυρότερων οστών
  3. Βοηθά στην προστασία μας από ιούς

1. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου και τη διάθεση

Οι μελέτες δείχνουν ότι το κεφίρ, μαζί με μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορεί να εξισορροπήσει το μικροβίωμα και να μειώσει τον κίνδυνο και τα συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών όπως το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μπορεί επίσης να έχει επίδραση στη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία και μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικών παθήσεων, χάρη στην ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή.

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε φυτικές ίνες όταν καταναλώνετε προβιοτικά, καθώς οι ίνες είναι το καύσιμο που χρησιμοποιείται από τους προβιοτικούς οργανισμούς ενώ βρίσκονται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Σε μια μικρή μελέτη που εξέτασε την επίδραση του κεφίρ στη μνήμη, φάνηκε ότι  οι ενήλικες που κατανάλωναν 8 ουγγιές κεφίρ καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες είχαν σημαντικά βελτιωμένη μνήμη και αυξημένη συγκέντρωση γαλακτοβάκιλλων στο έντερο σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

2. Βοηθά στη δημιουργία ισχυρότερων οστών

Καθώς το κεφίρ είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και φώσφορο, μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση και διατήρηση γερών οστών. Μια ανασκόπηση μελετών στο πλαίσιο των οποίων εξετάστηκαν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών διαπιστώθηκε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο κατάγματος ισχίου.

3. Βοηθά στην προστασία μας από ιούς

Οι αντι-ιικές ιδιότητες του κεφίρ μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει τις ιογενείς λοιμώξεις. Μια ανασκόπηση μελετών στο πλαίσιο των οποίων εξετάστηκαν οι επιδράσεις του κεφίρ στο ανοσοποιητικό σύστημα διαπιστώθηκε ότι το κεφίρ προάγει την παραγωγή ανοσοκυττάρων που μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα των ιών.