Τρίτη δόση 8 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό θα συστήσουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αποφασίσει να συστήσει στους περισσότερους Αμερικανούς να λάβουν τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου για την COVID-19 οκτώ μήνες αφού ολοκληρώσουν τον αρχικό εμβολιασμό τους, έγραψε τη Δευτέρα η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ενημερωμένους σχετικά.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT.

Οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις ενδέχεται να αρχίσουν να χορηγούνται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατά το δημοσίευμα.

Θεοδωρίδου: Τι είπε για την τρίτη δόση

Για το ενδεχόμενο αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για το οποίο γίνεται αρκετή συζήτηση το τελευταίο διάστημα μίλησε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφέρθηκε σε μελέτες που περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπου φαίνεται ότι μετά τους 6 μήνες μειώνεται το επίπεδο αντισωμάτων.

Ο ΠΟΥ υπενθύμισε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί εμβολιασμό σε κάθε γωνιά της γης, ζητώντας παύση τρίτης δόσης για δύο μήνες, ώστε να εμβολιαστεί το 10% πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα.

Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Εξήγησε τις κατηγορίες πολιτών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που θα πρέπει να κάνουν την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, είπε, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.