Τραγωδία με 8χρονο στον Στενήμαχο Νάουσας

Στη θλίψη βυθίστηκε η Νάουσα έπειτα από τον τραγικό επίλογο στη ζωή ενός οκτάχρονου παιδιού που άφησε την τελευταία πνοή του στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Νάουσας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και υψηλό πυρετό. Οι γιατροί έκριναν σοβαρή την κατάστασή του και αποφάσισαν τη μεταφορά του στο «Γεώργιος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Η ραγδαία επιδείνωση κατέστησε υποχρεωτική την εισαγωγή του 8χρονου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και έτσι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του στο «Ιπποκράτειο», το μοναδικό που διαθέτει εξειδικευμένη ΜΕΘ. Ήδη το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, τελικά εξέπνευσε από ανακοπή.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 8χρονου θα μάθουμε από τη νεκροψία – νεκροτομή και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Ο θάνατός του, πάντως, έχει μαυρίσει πολλές καρδιές στη Νάουσα. Ενδεικτικό ήταν το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ σε  ένδειξη πένθους παραμένουν σήμερα κλειστά το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας.