Τσακρής για κορωνοϊό: «Η κατάσταση στην Αττική πηγαίνει στο κόκκινο»

Καμπανάκι σήμανε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, όσον αφορά τα κρούσματα στην Αττική, αναφέροντας ότι ίσως υπάρξει αναστολή των δραστηριοτήτων και των αποφάσεων περί  ανοίγματος της εκπαίδευσης. «Η κατάσταση στην Αττική πηγαίνει στο κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν λεπτομερώς τα δεδομένα που υπάρχουν για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα όσο αφορά την πανδημία ανέφερε ο καθηγητής, κ. Τσακρής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο καθηγητής δήλωσε ότι αν τα κρούσματα εμφανίζουν αύξηση και σήμερα και ο ρυθμός μεταδοτικότητας είναι επίσης αυξημένος  τότε σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αναστολή των δραστηριοτήτων και των αποφάσεων περί ανοίγματος της εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση που του έκαναν σχετικά με την προστασία από τις μάσκες και το δημοσίευμα της “Washington Post” που γραφεί ότι οι ειδικοί στις ΗΠΑ συμβουλεύουν τους πολίτες για την χρήση διπλής μάσκας ο κ. Τσακρής τόνισε ότι οι Ν95 προφυλάσσουν πολύ περισσότερο από όλες, ακολουθούν οι χειρουργικές και μετά οι υφασμάτινες.