Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Δίνει απαντήσεις ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος

Την εκτίμηση του για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε με βεβαιότητα ότι θα βγουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους αλλά τόνισε ότι όπου χρειάζεται συγχρωτισμός θα χρειάζεται η χρήση της.

Εκτίμησε ότι αυτή η λήξη της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα έρθει μετά τη Καθαρά Δευτέρα (7 Μαρτίου).

Εξάλλου, υπενθύμισε πως σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους ποτέ ιατρικώς δε χρειαζόταν η χρήση μάσκας, όπου δεν υπήρχε συγχρωτισμός. Η γενική πρόβλεψη υπήρχε μόνο όταν υπήρχαν μεγάλες εξάρσεις και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τέλος μίας τέτοιας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατέληξε ότι ήδη έχουμε αρχίσει να απολαμβάνουμε αρκετές ελευθερίες σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα. 

Η Επιτροπή δεν έλαβε καμία απόφαση σήμερα για τις μάσκες

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία νέα απόφαση δεν έλαβε εντέλει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Το ζήτημα θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα, ενώ όπως φαίνεται αυτό που προβληματίζει κατά βάση είναι το κατά πόσο θα επηρεαστεί η διασπορά του ιού από τον εορτασμό της Αποκριάς, κι αυτό παρότι έχουν απαγορευθεί οι μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν την Επιτροπή να εκφράζει την εκτίμηση ότι πρέπει να περάσουν πρώτα οι Απόκριες και μετά αρθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας, καθώς αναμένεται να βγει πολύς κόσμος αυτές τις ημέρες – χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις συγχρωτισμού.