Υγιής η 6χρονη κοντά στους γονείς της – Ηλιάδης: «Θα αφιερώσουμε μαθήματα καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης στη μικρή Ανδριάνα»

Η επαναφορά της στη ζωή συνδέθηκε και με την άφιξη του πατέρα της από την Ελβετία όπου εργάζεται. Η 6χρονη βρίσκονταν στην Ελλάδα με τη μητέρα της και την αδελφή της.

Υγιέστατη θα επιστρέψει στην αγκαλιά των γονιών της η 6χρονη Ανδριάνα που παρ’ ολίγον να πνιγεί το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Ζαχάρως. Χθες έγινε η αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα της ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύονταν και όλα τα ζωτικά της όργανα όπως και ο νευρολογικός έλεγχος που της έγινε έδειξε ότι λειτουργούν άριστα.

«Χθες στις 4 το απόγευμα την αποσυνδέσαμε από τα μηχανήματα και διαπιστώσαμε ότι όλες οι λειτουργίες της είναι φυσιολογικές» μας είπε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι θα παραμείνει προληπτικά στη Μονάδα με σκοπό να υπάρξει μια πιο επισταμένη παρακολούθηση της λειτουργίας της καρδιάς της καθώς υπέστη ανακοπή λίγε ώρες μετά τα συμβάν στην παραλία της Ζαχάρως.

Η επαναφορά της στη ζωή συνδέθηκε και με την άφιξη του πατέρα της από την Ελβετία όπου εργάζεται. Η 6χρονη βρίσκονταν στην Ελλάδα με τη μητέρα της και την αδελφή της. Ο κ. Ηλιάδης, όπως έγραφε χθες η «Π» και μας τόνισε ξανά «η καλή εξέλιξη της μικρής οφείλεται στο ότι όλα έγιναν έγκαιρα. Ξεκινώντας από τη μητέρα που της πρόσφερε το φιλί της ζωής, ακολούθως οι πρώτες βοήθειες του ναυαγοσώστη και εν συνεχεία η παρέμβαση του υγειονομικού προσωπικού του ΕΚΑΒ, του κέντρου υγείας Κρεσταίνων και του νοσοκομείου Πύργου. Το παιδί δεν έμεινε χωρίς οξυγόνο κι έτσι δεν είχαμε νευρολογικές επιπτώσεις».

Με αφορμή το συμβάν αυτό τις επόμενες ημέρες η οικογένεια της 6χρονης έχει καλέσει τον κ. Ηλιάδη και την ομάδα να κάνουν μαθήματα καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης σε όσους κατοίκους της Ζαχάρως το επιθυμούν. «Θα αφιερώσουμε αυτά τα μαθήματα στη μικρή Ανδριάνα που βρίσκεται στη ζωή επειδή κάποιοι γνώριζαν και τις πρόσφεραν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες. Μία γνώση που πρέπει να διαθέτουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή: pelop.gr