Υπέροχοι άνθρωποι, άψογοι νοσηλευτές στην Κλινική Νεφρού στο Γ.Κ.Ν Νίκαιας


  Στενάζουν τα νοσοκομεία από την τεράστια διασπορά του κορωνοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να σώσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας, με κίνδυνο να χάσουν τη δική τους ζωή. Δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία αποτελούν τους ήρωες και τις ηρωίδες της εποχής μας!
  Κι αν οι γιατροί αμείβονται ικανοποιητικά, οι νοσηλευτές, οι νοσηλεύτριες, οι τραπεζοκόμοι δουλεύουν σε αρκετές περιπτώσεις απλά για να τα φέρουν βόλτα. Κάνουν, μάλιστα, διπλά… χιλιόμετρα λόγω της έλλειψης προσωπικού.
  Όλα τα προαναφερόμενα τα έχουν γράψει αρκετοί. Τα σχολίασαν περισσότεροι. Είναι, όμως, άλλο να τα βλέπεις ακόμα και ως ρεπόρτερ και διαφορετικά να το ζεις από μέσα ως σύνοδος ασθενή. Τότε αντιλαμβάνεσαι περισσότερα πράγματα. Βοηθούν και οι πολλές ώρες που μπορείς να περάσεις σε ένα νοσοκομείο, σε μια κλινική, σε κάποιο θάλαμο.
  Κάπως έτσι διαπιστώνεις ότι όσα λέγονται ή γράφονται για τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, ίσως και να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ίσως και να είναι φτωχά τα λόγια που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν όσα προσφέρουν σε ασθενείς και συνοδούς. Μέσα από την καθημερινή και πολύωρη επαφή και τις τριβές, τις εντάσεις πολλές φορές διαπιστώνεις ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εργάζονται υπέροχοι άνθρωποι που πηγαίνουν στο πόστο τους με το σκεπτικό ότι ασκούν λειτούργημα. Ότι δεν κάνουν μία οποιαδήποτε εργασία. Ίσως δεν είναι τυχεροί, όπως κάποιοι από εμάς, που κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα. Πιστοί στο καθήκον, δεν τους ακούς να γκρινιάζουν παρά μόνο για τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Δεν τους βλέπεις να δυσφορούν ή να στραβώνουν κι ας μην κάνουν το χόμπι τους. Εμείς εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε τη δουλειά μας. Χαιρόμαστε με αυτή. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες χαίρονται με το χαμόγελο που βλέπουν στα χείλη ενός ασθενή. Με την ανακούφιση, που προσφέρουν.
  Ίσως όλες αυτές οι διαπιστώσεις να ισχύουν γενικά. Αλλά δεν το έχουμε βιώσει, για να είμαστε απόλυτοι. Μπορούμε, όμως, να είμαστε κατηγορηματικοί πως όσα προαναφέραμε, ισχύουν ειδικά. Προσωποποιούνται στους υπέροχους ανθρώπους που αποτελούν το νοσηλευτικό προσωπικό στην Κλινική Νεφρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Άνδρες και γυναίκες σε σκλαβώνουν με τη συμπεριφορά τους! Με την αυταπάρνησή τους! Με την άοκνη προσφορά τους σε κάθε ασθενή! Είτε νοσηλεύεται στην κλινική είτε βρέθηκε φιλοξενούμενος. Από τη Σοφία έως τη Μαρία και από τη Μαίρη έως την Ελένη, αλλά και όλο το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής αξίζουν μία τεράστια υπόκλιση. Αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό και την απέραντη ευγνωμοσύνη μας, διότι είναι υπέροχοι άνθρωποι και άψογοι επαγγελματίες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε, ώστε να τους έχει καλά ο Θεός, όπως φροντίζουν εκείνες και εκείνοι να είναι καλά στο μέτρο του εφικτού, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.
  Υ.Γ. Εμείς δεν θα πούμε αν είναι όμορφες για να μην σπείρουμε… ζιζάνια. Η Ελένη, άλλωστε, δεν έχει ανάγκη από κομπλιμέντα.
  Υ.Γ.1: Υπάρχουν και άλλες νοσηλεύτριες, αλλά και νοσηλευτές στην Κλινική του Νεφρού. Αλλά δεν γινόταν να μάθουμε όλα τα ονόματα.
Υ.Γ.2: Εκπληκτικοί άνθρωποι και οι τραπεζοκόμοι!