Υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην Αργολίδα ζητάει ο Παναγιώτης Νίκας

Την ανάγκη να αποκτήσει η Αργολίδα ένα σύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνει ο Παναγιώτης Νίκας στις συζητήσεις του με τα κυβερνητικά στελέχη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ήδη συναντηθεί με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, στον οποίο ανέπτυξε όλο το πλάνο, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν είναι απλά αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, αλλά έχει και την ευθύνη για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης ο Παναγιώτης Νίκας έχει ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή ως αρμόδιο υπουργό Υποδομών, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να τα πει δια ζώσης και με τη Μίνα Γκάγκα, ώστε να πάρει το πλάνο του και την έγκριση του υπουργείου Υγείας.

Ο περιφερειάρχης έχει βρει την έκταση, που βρίσκεται μεταξύ Άργους και Ναυπλίου, στην περιοχή Δαλαμανάρα. Θεωρεί το σημείο ιδανικό, ενώ ποντάρει και στο γεγονός ότι ο χώρος αποτελεί δωρεά και συνεπώς το κόστος θα αφορά μόνο στην κατασκευή της νοσηλευτικής δομής.

«Η Αργολίδα είναι μία περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται τουριστικά και, μάλιστα, όλο τον χρόνο. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα σύγχρονο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των ντόπιων και θα δίνει αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες», υποστηρίζει ο Νίκας, ο οποίος εν μέσω πανδημίας προωθεί ένα project που θα αναβαθμίσει όχι μόνο την Αργολίδα, αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο προϋπολογισμός μπορεί να φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ, αλλά με την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να βρεθούν οι πόροι. Για να μην πούμε ότι επιβάλλεται…