Υπουργείο Υγείας: Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών προέβη το υπουργείο Υγείας την οποία και ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

«Λανθασμένη και αχρείαστη» χαρακτήρισε την επίταξη ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 

Μιλωντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, χαρακτήρισε ως «λανθασμένη και αχρείαστη» την επιστράτευση των γιατρών.

Ο κ. Καψαμπέλης τόνισε ότι εννοείται πως οι ιατροί θα πάνε στα νοσοκομεία μετά την επίταξη αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από την πρώτη στιγμή στο Σύστημα Υγείας με διάφορες μορφές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τόνισε ότι η έκκληση για γιατρούς έγινε τελευταία ώρα επαναλαμβάνοντας ότι ο ΠΙΣ αφού συνεδρίασε κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. 

Τέλος ο κ. Καψαμπέλης τόνισε ότι οι ιδιώτες γιατροί λίγο – πολύ έχουν κάποιες δεσμεύσειςο καθένας ενώ νοσηλεύουν 1.500 με 2.000 άτομα το μήνα. Εξήγησε ότι ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς αλλά Συλλόγους και πως για την Αττική οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς θα οργανώσουν τα μέλη τους.