Υπόκλιση στον “βασιλιά”

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ο ένας μετά από τον άλλον, έσπευσαν να μιλήσουν για τον Πελέ. Από τον Μισέλ Πλατινί έως τον Κίλιαν Εμπαπέ και από τον Λιονέλ Μέσι έως τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Πριν από τον Πελέ, το «10» ήταν απλώς ένας αριθμός. Διάβασα αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η ωραία πρόταση, είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Πελέ άλλαξε τα πάντα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και πάνω από όλα… έδωσε όραμα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του θα παραμείνει. Ο Πελέ είναι ΑΙΩΝΙΟΣ! », έγραψε ο Νεϊμάρ.

https://www.instagram.com/p/Cmw4nDRL5AC/?utm_source=ig_web_copy_link

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. RIP KING», δήλωσε ο Κίλιαν Εμπαπέ.

Συγκινημένος από τον θάνατο του Πελέ, ο πρώην νούμερο 10 της Εθνικής Γαλλίας και άλλοτε πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Μισέλ Πλατινί απέτισε φόρο τιμής το βράδυ της Πέμπτης στο είδωλο της νιότης του και σε έναν άνθρωπο που είχε συναντήσει συχνά και εκτιμούσε πολύ. «Ο Πελέ ήταν το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γάλλος.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την Βραζιλία και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό “αντίο” στον αιώνιο βασιλιά, Πελέ, δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αγκαλιάζει σήμερα ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, το σήμερα και για πάντα.

Η αγάπη που πάντα μου έδειχνε ήταν για μένα η ανταπόδοση για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί, ακόμα κι εξ αποστάσεως. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα ζει για πάντα στον καθένα από εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ», έγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αναπαύσου εν ειρήνη», αρκέστηκε να πει ο Λιονέλ Μέσι.

Barcelona’s Argentinian forward Lionel Messi (2ndL) poses near Brazilian football legend Pele (C), Barcelona’s Brazilian Dani Alves (L) and Santos FC’ Brazilian forward Neymar (R) after receiving for the third time the FIFA Ballon d’Or award on January 9, 2012 at the Kongresshaus during the FIFA Ballon d’Or ceremony in Zurich. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP via Getty Images)