Υπό κράτηση οι γονείς που κακοποίησαν μέχρι θανάτου το δυόμιση μηνών βρέφος τους στην Κύπρο

Στο κελί για οχτώ ημέρες θα παραμείνουν οι γονείς του δυόμιση μηνών βρέφους που απεβίωσε στις 5 Μαρτίου στο Μακάριο Νοσοκομείο. Αν και αρχικά η αστυνομία ερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, η νεκροτομή άλλαξε τα δεδομένα αφού έδειξε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και άλλα δύο κατάγματα και υπόσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού. Από την νεκροτομή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ατυχήματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ως εκ τούτου, η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ τους δύο γονείς του βρέφους, ηλικίας 22 η γυναίκα και 37 ετών ο άνδρας. Οι δύο, οδηγήθηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες. Εναντίον τους, μεταξύ άλλων διερευνάται υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Λεμεσού όταν κατάλαβαν ότι δεν ανέπνεε καλά. Εκείνο που εξετάζει η αστυνομία είναι το ακριβώς συνέβηκε κατά τη μεταφορά του βρέφους αφού από τη νεκροτομή βρέθηκαν διάφορα κατάγματα και άλλα στοιχεία που δεν συνάδουν με τους ισχυρισμούς των υπόπτων. Επίσης στο βρέφος βρέθηκαν κατάγματα που δεν σχετίζονται με ζητήματα καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Οι ύποπτοι δεν έφεραν ένσταση για την κράτησή τους αν και δεν παραδέχονται τα όσα τους καταλογίζονται.