Φονική κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Βράχος έπεσε σε ενοικιαζόμενα, 40χρονη βρέθηκε κυριολεκτικά θαμμένη δίπλα στο κρεβάτι της

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για την οικογένεια των Τσέχων αφού σήμερα ήταν η τελευταία τους νύχτα στην Ιεράπετρα, όπου ήρθαν για παραθερισμό, καθώς θα έφευγαν σήμερα για την πατρίδα τους.

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ενώ ο γιος της απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα του ενοικιαζόμενου καταλύματος που διέμεναν μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας.

Η 40χρονη γυναίκα, βρέθηκε κυριολεκτικά θαμμένη δίπλα από το κρεβάτι που κοιμόταν μέσα σε όγκους μπετόν και βράχων στις 4 τα ξημερώματα, αφού πρώτα οι πυροσβέστες είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντικών ομάδων – που κράτησαν τέσσερεις ώρες – η γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ διαπιστώθηκε αμέσως ο θάνατος της.

Νωρίτερα διασώθηκαν ο σύζυγος που βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο αλλά και ο 11χρονος γιος τους. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους φέροντας ελαφρά τραύματα.

Φόβος επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής μετά το τραγικό συμβάν αφού αρκετοί βράχοι κρέμονται πάνω από καταλύματα αλλά και τον επαρχιακό δρόμο με τον κίνδυνο κατολίσθησης ορατό.

Ισχυρή δύναμη πυροσβεστών με 41 πυροσβέστες και 14 οχήματα πήρε μέρος στις προσπάθειες απεγκλωβισμού μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ και δύναμη της Αστυνομίας.