Φωτιά στο Euroferry Olympia: Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των διασωθέντων του φλεγόμενου πλοίου

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος  ο ένας από τους δύο διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας βουλγαρικής καταγωγής παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του. Ένας δεύτερος άνδρας που είναι αφγανικής καταγωγής, 25 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

το μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών. Προφανώς πρόκειται για τον 25χρονο Αφγανό. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

Νωρίτερα, οι δύο εναέριοι διασώστες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στο πλοίο με ελικόπτερο Super Puma αλλά και οι δύο διασωθέντες, οι οποίοι είχαν αρχικά εγκλωβιστεί στο γκαράζ του Euroferry Olympia, απομακρύνθηκαν από το σημείο. Ακόμη απομακρύνονται και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο.

Λόγω της προχωρημένης ώρας αλλά και του θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί το έργο για περαιτέρω έρευνες πάνω στο πλοίο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Υπενθυμίζεται πως  μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του πλοίου και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Αφγανό, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου.