Χάθηκαν 36 ζωές το 2022 στην Κρήτη από πνιγμό

Οι 34 πνίγηκαν στη θάλασσα, οι δύο σε πισίνες. Ανάμεσά τους και ένα παιδάκι τριών ετών

Σε… υγρό τάφο μετατράπηκαν και φέτος οι θάλασσες της Κρήτης καθώς πνίγηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Το καλοκαίρι του 2022 στο νησί είχε πολύ άστατο καιρό με τους ισχυρούς ανέμους να παραμένουν για πάνω από δύο μήνες.

Σε αυτήν την περίοδο χάθηκαν πολλές ζωές στις θάλασσες της Κρήτης, ειδικά τουριστών οι οποίοι ήρθαν να απολαύσουν τις διακοπές τους και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

Παράλληλα, δύο άτομα πνίγηκαν σε πισίνες με το ένα μάλιστα να είναι ένα παιδί μόλις 3 ετών.

Οι πνιγμοί σε… αριθμούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από τους 38 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις θάλασσες και τις πισίνες της Κρήτης οι 32 είναι άνδρες και οι 6 γυναίκες.

Ο πιο «μαύρος» μήνας του έτους είναι ο Ιούνιος κατά τον οποίον καταγράφηκαν 12 πνιγμοί και ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με 9, ο Ιούλιος και ο Οκτώβριος (με 6 πνιγμούς ο κάθε μήνας), ο Αύγουστος με 3 πνιγμούς και ο Απρίλιος με τον Μάιο που έχουν από έναν πνιγμό.

Τοποθεσία: Οι περισσότεροι ξεψύχησαν στις θάλασσες της Κρήτης και συγκεκριμένα στα Χανιά (12 πνιγμοί) και ακολουθεί το Ηράκλειο με το Ρέθυμνο (από 10 πνιγμοί) και τέλος το Λασίθι με 6 πνιγμούς. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις οι πνιγμοί σημειώθηκαν σε πισίνες.

Ηλικίες: 14 από τους 38 ανθρώπους που πνίγηκαν ήταν από 50 έως 69 ετών ενώ 11 ήταν ηλικιωμένοι. Παράλληλα, είχαμε 12 πνιγμούς ανθρώπων που είχαν ηλικία έως 49 ετών ενώ χάθηκε και ένα παιδί μόλις 3 ετών.

Οι πνιγμοί που συγκλόνισαν την Κρήτη

30 Ιουνίου: Νεκρός 20χρονος Ιρλανδός

Με τραγικό τρόπο έχασε την ζωή τους ένας 20χρονος τουρίστας καθώς πνίγηκε σε παραλία της Κρήτης.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί όταν ο 20χρονος μαζί με την παρέα βούτηξαν σε θάλασσα της Χερσονήσου. Την ώρα που κολυμπούσε ο 20χρονος πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις του και παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Αμέσως οι φίλοι του ειδοποίησαν τις αρχές και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το λιμενικό με τη συνδρομή σκαφών, δυτών αλλά και jet ski. Λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός εντοπίστηκε σφηνωμένος σε βράχια κοντά στην περιοχή. Ο δύτης απεγκλώβισε τον 20χρονο και τον μετέφεραν στην παραλία με τους διασώστες να επιχειρούν μάταια να τον επαναφέρουν στη ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος πριν βουτήξει στη θάλασσα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

3 Οκτωβρίου: Νεκρό 3χρονο αγοράκι

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκαν οι διακοπές μίας τριμελής οικογένειας από τη Γερμανία στην Κρήτη καθώς το 3χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του.

Όλα συνέβησαν όταν το μικρό παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη πισίνα του δωματίου AirBnB που είχαν ενοικιάσει οι γονείς του στο Ρέθυμνο.

Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου τελικά «έχασε» τη μάχη για τη ζωή.

Πηγή: cretapost.gr