Χανιά: Βατραχάνθρωποι ερεύνησαν το βυθισμένο σκάφος του αδικοχαμένου Βρετανού

Τρεις βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστόλων του Λιμενικού Σώματος ερεύνησαν τη Δευτέρα το κύτος του ιστιοπλοϊκού που βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας παρασύροντας στο θάνατο τον κυβερνήτη του, έναν 74χρονο Βρετανό

Στόχος ήταν να ερευνηθεί από τους έμπειρους βατραχανθρώπους το εσωτερικό του σκάφους, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπήρχε και άλλο άτομο μέσα στο ιστιοπλοϊκό, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάδυση διείσδυσης σε σκάφος με τις καταδυτικές μπουκάλες μπροστά και όχι στην πλάτη, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Από τη μία οι χώροι των ιστιοπλοϊκών σκαφών είναι πολύ στενοί και από την άλλη όλα τα σχοινιά του σκάφους αιωρούνται μέσα στα θολά από τη βύθιση νερά, γεγονός που έκανε την κατάδυση εξαιρετικά δύσκολη, αν και το βάθος είναι μόλις 4,5 μέτρα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη, όταν ένα ιστιοφόρο σκάφος – αξίας ενός εκατ. λιρών – βυθίστηκε με συνέπεια ένας ηλικιωμένος από τη Βρετανία που επέβαινε σε αυτό, να βρει τραγικό θάνατο κατά τη βύθιση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν αρχικά γνωστά και με βάση τις δηλώσεις του δύτη που ανέσυρε την σορό του άτυχου Βρετανού, ονόματι Χιού Κλερ Μπράντλεϊ Ρόμπερτς, δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας.