Χιλή: Ο αριθμός των μολύνσεων έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων

Η Χιλή ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, αφού επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 14.291 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 2.001.346, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο καθιερωμένο επιδημιολογικό δελτίο της ημέρας, το υπουργείο Υγείας της Χιλής αναφέρει πως άλλοι οκτώ ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 39.543.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 67.018, ένας αριθμός που παρουσιάζει ανοδική τάση εν μέσω της τουριστικής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο και της εξάπλωσης του ιού λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Ωστόσο, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί, παρά την αύξηση των μολύνσεων.

Ο δείκτης θετικότητας στα τεστ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 314% μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, έφθασε το προηγούμενο 24ωρο στο 15,82% σε εθνικό επίπεδο και σε 13,59% στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο.

Οι περιφέρειες της Χιλής στις οποίες καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας την περασμένη εβδομάδα ήταν οι Ταραπακά, Μαγαγιάνες, Αντοφαγκάστα και Αρίκα και Παρινακότα.