Χορηγούμενη διαφήμιση στα social media για κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με COVID-19

Κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα μια απίστευτη πρόσκληση σε Έλληνες ασθενείς με κορωνοϊο να συμμετάσχουν σε κλινικές έρευνες. Πρόκριτε για χορηγούμενη προωθητική ενέργεια της Synexus Clinical Research Limited, που είναι εγγεγραμμένη στην Αγγλία και την Ουαλία, με αριθ. 05575991.

«Επί του παρόντος, αναζητούμε εθελοντές για να συμμετάσχουν σε κλινικές μελέτες για τη θεραπεία της COVID-19

Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχετε σε μια κλινική μελέτη, η συμμετοχή σας μπορεί να περιλαμβάνει δωρεάν φροντίδα από τοπικούς γιατρούς και δωρεάν φάρμακα της μελέτης».

«Ενημέρωση COVID-19 — παραμένουμε σε λειτουργία.

Για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών, τα κέντρα της Synexus είναι εγκαταστάσεις COVID-19 SMART. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές για τη μείωση της έκθεσης στον ιό και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε σε λειτουργία και θα είμαστε διαθέσιμοι για τη μελέτη υπό έρευνα φαρμάκων.

COVID-19 SMART Τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη διασφάλιση της προστασίας είναι τα εξής:

  • Σημαντική αύξηση της διαθεσιμότητας τηλε-επισκέψεων στο ιατρείο
  • Διασφάλιση της λήψης μέτρων διατήρησης κοινωνικής απόστασης σε όλους τους χώρους αναμονής
  • Συνέχιση της πρακτικής σχολαστικού καθαρισμού και απολύμανσης των εξεταστηρίων μεταξύ των επισκέψεων κάθε ασθενούς
  • Χρήση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για όλα τα μέλη του προσωπικού στις κλινικές μας

Εάν διαγνωστείτε θετικοί στην COVID, μην περιμένετε: ενταχθείτε σε μια κλινική μελέτη που αξιολογεί τις ερευνητικές θεραπείες.

4 στα 5 γνωστά κρούσματα COVID-19 παρουσιάζουν ήπιας έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα.

Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να αισθανθείτε καλύτερα, εάν διαγνωστείτε με COVID.

Τα ήπιας έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα της COVID περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, βήχα, πονοκέφαλο, ρίγη και απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Τι είναι οι κλινικές μελέτες;

Οι κλινικές μελέτες είναι ιατρικές ερευνητικές μελέτες που ελέγχουν υπό έρευνα φάρμακα και θεραπείες. 

Οι άνθρωποι μπορεί να μη δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κλινική έρευνα, αλλά τα πάντα -από την ασπιρίνη έως τη χημειοθεραπεία- έχουν ελεγχθεί προσεκτικά προτού συνταγογραφηθούν από τον ιατρό σας.

Οι κλινικές δοκιμές χρειάζονται ανθρώπους-εθελοντές, που συμμετέχουν υπό την επίβλεψη ενός ιατρού ή/και επαγγελματιών υγείας. Καθώς προχωρά η μελέτη, οι ιατροί συλλέγουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υπό έρευνα φάρμακο ή τη θεραπεία. Μόνο μέσω κλινικών μελετών μπορούμε να μάθουμε εάν τα φάρμακα και οι θεραπείες είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Synexus

Με αφοσίωση στη διεξαγωγή κλινικών μελετών, η Synexus ερευνά την αποτελεσματικότητα νέων φαρμάκων και θεραπειών εδώ και περισσότερα από 25 έτη. Διαθέτουμε τεράστια εμπειρία στη διεξαγωγή κλινικών ερευνών, με περισσότερα από 180 κέντρα ανά τον κόσμο. Το κάθε κέντρο διαθέτει τη δική του αποκλειστική ομάδα άρτια καταρτισμένων ιατρών και νοσηλευτών, που παρέχουν στους ασθενείς μας το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και επαγγελματισμού».

Γνωρίζει το υπουργείο Υγείας τη χορηγούμενη πρόσκληση; Έχει αντιληφθεί ότι εμφανίζεται στα ελληνικά; Πληροί η συγκεκριμένη εταιρεία τις προϋποθέσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιατρικές έρευνες; Είναι ερωτήματα που μας τέθηκαν από αναγνώστες μας και περιμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων.