Χ. Γώγος: «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα»

Για το lockdown και τις εξελίξεις της επιδημίας στη χώρα μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής από τη Δευτέρα θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν λίγα και αργά βήματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα.» Από τα δεδομένα την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα, όπως εκτίμησε ο καθηγητής. «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα.»

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα και συμπλήρωσε «Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα». Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Ας ελπίσουμε πως ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και μια «ανάσα» στην κοινωνία.