Ωρίμασαν οι μπανάνες: Μην τις πετάς γιατί μπορείς να φτιάξεις το καλύτερο παγωτό

Κάθε φορά που οι μπανάνες παίρνουν αυτό το μαύρο χρώμα απέξω και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις μπορείς να φτιάξεις παγωτό!

Τα υλικά είναι πανεύκολα και δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή. Το παγωτό με βάση την μπανάνα χρειάζεται κακάο και καφέ espresso.

Υλικά που θα χρειαστείς για 2 μερίδες: 2 κατεψυγμένες μπανάνες

1 σφηνάκι καφέ espresso
1 κ.σ. ζάχαρη (κανονική ή stevia)
1 1/2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις γινωμένες μπανάνας σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα σε μεμβράνη και στην κατάψυξη μας για τουλάχιστον 10 ώρες. Γενικά όταν καταλαβαίνεις πως οι μπανάνες σου δεν πρόκειται να καταναλωθούν μπορείς να τις βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να γεννηθεί η επιθυμία για παγωτάκι.

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το σφηνάκι του espresso όπου μέσα θα λιώσεις την ζάχαρη. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τώρα τον καφέ, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και φυσικά τις μπανάνες που έχουμε αφαιρέσει από τη μεμβράνη. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπανάνες μπορεί να χρειαστεί λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος!

Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να βάλεις το παγωτό σου πάλι στην κατάψυξη για μια ωρίτσα ακόμη. Προσωπικά επιλέγω να βάζω το δοχείο όπως είναι στην κατάψυξη ώστε να μην χρειάζεται να το βγάζω και να το ξαναβάζω στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Η προσθήκη του καφέ βοηθάει στο να “χαθεί” η έντονη γεύση της μπανάνας, σε περίπτωση που δεν θέλεις να βάλεις καφέ αντικατέστησε την ζάχαρη με μέλι και κατανάλωσε χωρίς να το βάλεις δεύτερη φορά στη κατάψυξη!

Τώρα το παγωτό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας από πάνω στις σταγόνες της κουβερτούρας ή δημητριακά ή τριμμένο μπισκότο! Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να βάλεις ό,τι γαρνιτούρα σου αρέσει! Να ξέρεις πως αν δεν το καταναλώσεις όλο, μπορείς να το διατηρήσεις στην κατάψυξη.