17 στους 100 Έλληνες απαξιώνουν την μάσκα. Ιδεολογικά ανήκουν σε όλα τα κόμματα!

Μπορεί να είναι μικρό αλλά δεν είναι αμελητέο. Υπάρχει ένα 17% μεταξύ των Ελλήνων που πιστεύει ότι η μάσκα δεν προστατεύει από την διάδοση του covid-19.

Μια από τις βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι οι παλινδρομήσεις και οι αλλαγές στην συμβουλευτική των γιατρών και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι έλεγαν διαφορετικά πράγματα τον περασμένο Μάρτιο και τα εντελώς αντίθετα μερικούς μήνες αργότερα, γι αυτό και έχασαν την εμπιστοσύνη πολλών πολιτών της χώρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Mega, το 81% των πολιτών αναφέρουν ότι η μάσκα προστατεύει από τη διάδοση του κορωνοϊού, αλλά υπάρχει και ένα 17% που δεν το πιστεύει.

Το 59% αναφέρει πως εάν υπάρξει εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουμε, αλλά υψηλό είναι το ποσοστό 35% που λέει ότι δεν πρέπει.

“Πέρα από το αντιεμβολιαστικό κίνημα, υπάρχει μια αμφισβήτηση στο κατά πόσο είναι έτοιμη η επιστημονική κοινότητα να προχωρήσει στο εμβόλιο του κορωνοϊού”, σημείωσε ο πρόεδρος της Metron.

Σε σχέση με την ιδεολογική τοποθέτηση των αρνητών της μάσκας, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι δεν είναι ακροδεξιοί, όπως στοχεύθηκε αρχικά, αλλά είναι μοιρασμένοι σε όλα τα κόμματα: Το 10% ψήφισαν το 2019 τη ΝΔ, το 14% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% το ΚΙΝΑΛ, το 7% το ΚΚΕ και το 35% λοιπά κόμματα.