Οργή Γιαννάκου, για όσους διακινούν σενάρια συνομωσιολογίας και θίγουν τους νοσηλευτές

Την έκρηξη του Μιχάλη Γιαννάκου προκάλεσε η διακίνηση σεναρίων συνομωσιολογίας για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για «απαίσιες απόψεις» που «θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας», ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για τη δημιουργία τείχους προστασίας απέναντι στον Covid – 19.

«Χθες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία με απόλυτη επιτυχία. Οι ψεκασμένες απόψεις, που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θίγουν τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, θίγουν επίσης και όσους συναδέλφους  εμβολιάστηκαν», τόνισε ο Γιαννάκος.

«Ξαφνικά, από ήρωες γίναμε απατεώνες. Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό. Ντροπή να διακινούνται τέτοιες απαίσιες απόψεις», συνέχισε με πρόδηλη την οργή του ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στην πραγματικότητα, βλέπουν οι αρνητές των εμβολίων να χάνουν έδαφος και άρχισαν το πόλεμο λάσπης. Θα κινηθούμε νομικά. Τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική  ευσυνειδησία μας. Χθες, μαζί με τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, εμβολιάστηκαν 60 συνάδελφοι στο Σωτηρία, 50 στο Αττικό και 45 στον Ευαγγελισμό. Όλοι, χαίρουν άκρας υγείας. Προς θλίψη των αρνητών….», πρόσθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος και κατέστησε σαφές ότι «το ζήτημα είναι να πείσουμε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Μόνο το 40% δήλωσε συμμετοχή και η προθεσμία έκλεισε. Με πειθώ και ενημέρωση. Όχι τελεσίγραφα. Να ανοίξει νέα προθεσμία. Σήμερα, αρκετοί συνάδελφοι που δήλωσαν “ναι” στον εμβολιασμό, καλούνται να εμβολιαστούν και αρνούνται.  Ζητάνε πίστωση χρόνου. Χάσαμε 17 συναδέλφους από κορωνοϊό,  εκ των οποίων τους 16 συναδέλφους  στους δύο τελευταίους μήνες, ενώ 13 συνάδελφοι βρίσκονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Σε όλο τον κόσμο, περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο. Μέχρι τώρα και δεν έπαθε κάποιος κάτι. Ως εκ τούτου, είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός μας».