Ριφιφί σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη

Όπως μεταφέρει η σελίδα newsit.gr ήταν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης (18.01.2023) όταν οι δύο κλέφτες άνοιξαν μια τρύπα από το πλάι του καταστήματος που οδηγούσε σε ντουλάπι και μπήκαν σε ψιλικατζίδικο στην Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες μάλιστα, πριν την κλοπή, έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου της πολυκατοικίας, προκειμένου το ψιλικατζίδικο στην Θεσσαλονίκη να μη μπορεί να ειδοποιήσει μέσω του κυκλώματος παρακολούθησης την εταιρεία security.

Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε πως συνέβη το γεγονός, αλλά και τις απώλειες του καταστήματος του.

Αναλυτικά: «Οι δύο δράστες κατάφεραν και άνοιξαν μια τρύπα απο το πλάι του καταστήματος, εκεί όπου υπάρχει μια πρασιά. Πρώτα έκοψαν τα καλώδια του τηλεφώνου όλης της πολυκατοικίας για να μην μπορεί να ειδοποιηθεί η εταιρεία security και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν τον συναγερμό ξηλώνοντας τον και πετώντας τον μέσα σε κουβά με νερό.

Έκοψαν μία τρύπα στο στη γυψοσανίδα που υπάρχει στο πλάι του καταστήματος και οδηγεί σε ντουλάπι. Και απο εκεί μπηκαν μέσα. Αμέσως σαν να ήξεραν ακριβώς τι να κάνουν, σαν να γνώριζαν τα σημεία του καταστήματος έτρεξαν στα τσιγάρα και άρχισαν να αδειάζουν όλα τα ράφια, ρίχνοντας τα πακέτα μέσα σε σακούλες, ενώ πήραν και χρήματα που είχαμε αφήσει για να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις.

Συνολικά ήταν περίπου 1.000 ευρώ μετρητά, ενώ τα τσιγάρα που πήραν μαζί τους υπολογίζω ότι είχαν περίπου 10.000-12.000 ευρώ αξία. Έμειναν μέσα στο κατάστημα περίπου 10-15 λεπτά και αφού έκαναν αυτό που ήθελαν διέφυγαν σαν κύριοι. Δύο άτομα είδαμε εμείς, δεν ξέρω αν τους περίμενε και κάποιος άλλος έξω. Φορούσαν μάσκες full face και γάντια».

Μάλιστα απ’ότι λέει δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ψιλικατζίδικο γίνεται στόχος ληστών.

«Επειδή παλιότερα λειτουργούσαμε σε 24ωρη βάση είχαμε πέσει αρκετές φορές θύματα ληστειών και κλοπών και για αυτόν τον λόγο το τελευταίο διάστημα είχαμε αποφασισει να κλείνουμε το βράδυ, για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Και ορίστε που βρήκαν και πάλι τρόπο να κλέβουν», καταλήγει ο ιδιοκτήτης.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.