79χρονος καρδιοπαθής, το πρώτο θύμα του covid-19 στο γηροκομείο “Αττική”

Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς είχε μολυνθεί και νοσούσε από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Στο μεταξύ λάθη και παραλήψεις μετέτρεψαν το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο συνεχίζονται οι απολυμάνσεις, σε «υγειονομική βόμβα».

Γι αυτό το λόγο παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τις δεκάδες μολύνσεις που έχουν οδηγήσει πολλούς τρόφιμους του οίκου ευγηρίας στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

“Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα” ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και φανερά ανήσυχος σημείωσε: «Η Αθήνα δεν πάει καλά».

Σε δηλώσεις του ο ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τις 41, προς ώρας, μολύνσεις ανέφερε: «Όλα ξεκίνησαν από έναν παππού και μια γιαγιά. Η γιαγιά ήταν ασυμπτωματική, ο παππούς, όμως, έκανε πυρετούς και μετά είχε λίγο χαμηλό οξυγόνο. Στη συνέχεια, άρχισε και η γιαγιά να κάνει πυρετούς και γι’ αυτό τους ανεβάσαμε στον θάλαμο μόνωσης που έχουμε. Τους στείλαμε νοσοκομείο και βρέθηκαν θετικοί με διαφορά μιας μέρας, πρώτα η γιαγιά και μετά ο παππούς. Έπειτα από δυο μέρες παραιτείται ο υπάλληλος. Έμαθα από υπαλλήλους μου ότι ο συγκεκριμένος φορούσε τριπλά γάντια και πέντε μάσκες. Τότε είπα στους υπαλλήλους μου “γιατί, ρε παιδιά, δεν μου το είπατε;».

Αμέσως μόλις εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις, δόθηκε η εντολή για ιχνηλάτηση και έτσι την Πέμπτη αποφασίστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο ακριβώς μπήκε ο ιός στο γηροκομείο και να αποδοθούν ευθύνες.