Το 17ο θύμα του κορωνοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται μήνυμα από τα χείλη του Γιαννάκου
Την ώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού, οι συνάδελφοι της Ευσταθίας Καμπισιούλη κήδεψαν το 17ο θύμα του κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων στην Υγεία. Πρόκειται για μία 57χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο του Κιλκίς, μητέρα ενός παιδιού. Η άτυχη γυναίκα έδωσε τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Νοσηλεύτηκε από τις 3 έως τις 11 Δεκεμβρίου στην κλινική του Covid – 19 στο νοσοκομείο που εργαζόταν. Συνολικά, από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους της συγκεκριμένης νοσηλευτικής δομής, περίπου 100 νόησαν από κορωνοϊό. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται, για τις ευθύνες της πολιτείας;
Στις 11 Δεκεμβρίου η 57χρονη μεταφέρθηκε στο Αχέπα και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ. Έδωσε τη μάχη της μέχρι την επομένη των Χριστουγέννων. Αλλά λύγισε. Άλλη μία οικογένεια υγειονομικού υπαλλήλου βυθίστηκε στο πένθος. Στη θλίψη. Άλλη μια οικογένεια βρέθηκε μονομιάς στην απόγνωση.
Η 57χρονη Ζωή Ιωάννου από το Κιλκίς προστίθεται στα άλλα 16 θύματα του πολέμου με τον κορωνοϊού. Γίνεται άλλη μία απώλεια για τους μαχητές της πρώτης γραμμής που δεν έχουν εισπράξει την έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία.
«Δεν ζητάμε να στηθούν ανδριάντες των πεσόντων συναδέλφων στις πλατείες. Να χαρακτηρισθούν οι θάνατοί τους ως εργατικά ατυχήματα, ζητάμε. Να αποκατασταθούν οι οικογένειές τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι «άλλοι 13 συνάδελφοι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Ούτε συλλυπητήρια για τα θύματα, ούτε περαστικά για τους τραυματίες πολέμου ακούσαμε, επίσημα από τη πολιτεία. Προωθούν την αντίληψη της ατομικής ευθύνης. Φταίνε οι εργαζόμενοι για τις τρύπες της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού».
Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών. Με έκκληση προς τους συναδέλφους του να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να μη θρηνήσει ο κλάδος και άλλα θύματα. Αλλά ζητάει και συμπαράσταση από την πολιτεία. «Το 40% του υγειονομικού προσωπικού δήλωσε συμμετοχή στον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται κάποιοι να κουνάνε το δάκτυλο στο υπόλοιπο 60% των επιφυλακτικών συναδέλφων. Πειθώ με ενημέρωση χρειάζεται», τόνισε και συμπλήρωσε: «Οι θάνατοι των συναδέλφων δεν είναι ατομική ευθύνη. Όποιος τολμάει να μιλήσει σε τοπικό επίπεδο για λάθη και παραλείψεις των διοικούντων στη διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία, τιμωρείται. Και ας θρηνούμε τόσα θύματα. Οι 17 συνάδελφοι που χάθηκαν και οι 13 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν. Η Ευαγγελία 37 ετών, η Νικολέτα 46 ετών, η Δήμητρα 47 ετών, η Ελένη 50 ετών, η Μυρσίνη 51 ετών, η Άννα 52 ετών, ο Μιχάλης 53 ετών, ο Ιωάννης 53 ετών, η Μαρία 53 ετών, η Ελευθερία 54 ετών, ο Νικόλαος 55 ετών, η Αναστασία 55 ετών, η Ζωή 57 ετών, η Σοφία 58 ετών, ο Κωνσταντίνος 59 ετών, ο Γιώργος 60 ετών η Ευθυμία 62 ετών όλοι θύματα του υγειονομικού πολέμου, πραγματικοί μαχητές της πρώτης γραμμής, μας συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε για τον κορωνοϊό. Ό,τι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι, μην το χάσουμε εμείς με ιστορίες συνωμοσίας. Ας μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς συναδέλφους. Φτάνει το κακό έως εδώ. Για άλλη μια φορά βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας θεωρήσουν αναλώσιμους. Δεν θα αφήσουμε να ξεχασθούν οι πεσόντες συνάδελφοι».