Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργείου Υγείας για τους 139 βαριά ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

Νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο Πάνος Παπανικολάου. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ανέφερε πως 139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 110 νοσούν από κορωνοϊό και οι υπόλοιποι από άλλα αίτια.

«Σήμερα στις 9:10 το πρωί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ που έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί ΜΕΘ [ιστοσελίδα που καταχωρούνται τα στοιχεία όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ] φαίνεται το νούμερο αυτό και να πούμε ότι σε αυτή την βάση δεδομένων δεν καλύπτεται όλη η χώρα αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Ένα τέτοιο νούμερο είχαμε να το δούμε από τον Απρίλιο του 2020 που η πανδημία ήταν στο peak της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 27 Νοεμβρίου και οι πιο κρίσιμοι μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) είναι μπροστά μας», είπε ο Παπανικολάου και αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

«Άραγε ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μην χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;», έθεσαν τα ερωτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αναφέρθηκαν και στη στάση των ιδιωτικών κλινικών.