Σε κάθε γωνιά της Αττικής, κι ένας γιατρός, έτοιμος να σώσει τη ζωή, όποιου πολίτη προσβάλλεται από τον κορωνοϊό

Τη σημασία που έχουν τα νέα αντιϊικά φάρμακα κατά του κορωνοϊού, σε σύνδεση πάντα, με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης. Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα νέα δεδομένα «θα δημιουργήσουν τις δυνατότητες για λιγότερες νοσηλείες στις ΜΕΘ». Ουσιαστικά, ο Γιώργος Πατούλης έκανε με ανάρτησή του τον απολογισμό της ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωσε ο Ι.Σ.Α. με την αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό των συμπολιτών μας και την θωράκιση της υγείας τους!

Στόχος μας είναι όποιος πολίτης διαγιγνώσκεται θετικός στον #Covid19, να μπορεί να του χορηγηθούν κατ’ οίκον τα νέα αντιϊικά φάρμακα! Περισσότεροι από 300 γιατροί παρακολούθησαν την ενημερωτική συνάντηση που διοργανώσαμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, (#ΙΣΑ), με την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας @mina_gaga_ , για την κατ’ οίκον χορήγηση των νέων αντιϊικών φαρμάκων», τόνισε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία.

Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρώτο χρονικό διάστημα της νόσησης είναι καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών. Ειδικά τώρα που προστέθηκαν νέα όπλα στην φαρέτρα της επιστήμης.

Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή».

Πηγή: vickypedia.gr