Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ: Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας στις 16 Σεπτέμβρη

Το Συντονιστικό Όργανο της ΠΦΥ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του rebate και του clawback.

Ειδικότερα, στην τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ., των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ.,

Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις 10:00 -14:00.

Οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ομόφωνα εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις επόμενες ενέργειες του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.

Ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές προτάθηκε να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ σε οδηγίες που θα δοθούν από τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο.

Η κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ληστρικά» μέτρα του rebate και του clawback «που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροίκαι τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση.

«Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνονται το 30%-40% των δεδουλευμένων τους, το οποίο προφανώς και δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εξόδων τους, ιδιαίτερα μετά και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι γιατροί της Π.Φ.Υ. στήριξαν εν μέσω πανδημίας την Δημόσια Υγεία με αυταπάρνηση και θυσίες που έφτασαν μέχρι και στην απώλεια συναδέλφων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο του ΠΦΥ.