Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε ένα άρθρο με τίτλο «Η Ιαπωνία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων καρκίνου σε ολόκληρη τη χώρα που προκλήθηκε από τα εμβόλια mRNA». Την είδηση αυτή διέψευσε, ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας στο Reuters, λέγοντας πως η Ιαπωνία δεν έχει κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μιας υποτιθέμενης έκρηξης κρουσμάτων καρκίνου και τονίζοντας ότι τα εμβόλια mRNA δεν προκαλούν καρκίνο.
Μάλιστα ειδικός σε ανάλυση δεδομένων, ανέφερε στο Reuters ότι η μελέτη στην Ιαπωνία που αναφέρεται στο άρθρο στο facebook, δεν κατέδειξε αύξηση του καρκίνου μετά την εισαγωγή των εμβολίων mRNA COVID-19 ή οποιαδήποτε σχέση μεταξύ αυτών και των θανάτων από καρκίνο.
Το άρθρο αναφέρεται σε μια μελέτη, με τίτλο «Increased Age-Adjusted Cancer Mortality After the Third mRNA-Lipid Nanoparticle Vaccine Dose During the COVID-19 Pandemic in Japan,» που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Cureus.
Ούτε η διαβόητη μελέτη κατέδειξε αύξηση στα κρούσματα καρκίνου από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Οι συγγραφείς της μελέτης έκαναν στατιστική ανάλυση των δημοσίως διαθέσιμων εθνικών δεδομένων σχετικά με τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας (2020-2022) σε σύγκριση με αυτό που θα αναμενόταν με βάση τους θανάτους από καρκίνο πριν από την πανδημία (2010-2019). Στη συνέχεια συζητούν «πιθανές εξηγήσεις» για τα ευρήματά τους, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με τα εμβόλια.
Το έγγραφο σημειώνει ότι τα ευρήματα δεν έχουν επικυρωθεί κλινικά και ότι απαιτείται περαιτέρω ανάλυση ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού.
«Η μελέτη υποθέτει χωρίς στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι η αιτία των ποσοστών θανάτου από καρκίνο που παρατηρούν» δήλωσε ο Jeffrey Morris, καθηγητής δημόσιας υγείας και προληπτικής ιατρικής και διευθυντής του τμήματος βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο οποίος θέλησε να καθησυχάσει το κοινό.
«Οι ερευνητές από την Ιαπωνία δεν παρουσιάζουν κανένα στοιχείο που να διαχωρίζει τους θανάτους από καρκίνο ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού και δεν δείχνουν ότι είναι αυξημένοι μετά τον εμβολιασμό ή υψηλότεροι στους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους της ίδιας ηλικίας/κατάστασης νοσηρότητας, ούτε παρέχουν με άλλο τρόπο οποιαδήποτε επιδημιολογική απόδειξη ότι τα εμβόλια αύξησαν τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Morris.
Και τόνισε ότι η μελέτη δεν δείχνει αύξηση των θανάτων από καρκίνο, ούτε τεκμηριώνει κάποια σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA και του καρκίνου.
Ο Morris έκανε μάλιστα λόγο για παραπλανητικό τίτλο, υπονοώντας ότι το ποσοστό θανάτων από καρκίνο αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά παραμένει σχετικά σταθερό και από το 2021 μέχρι το 2022 δείχνει και να μειώνεται.
Πηγή: oloygeia.gr