Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Τι ανέφερε για εμβόλια, lockdown, Πάσχα και καλοκαίρι

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ANT1 και αναφέρθηκε στα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας.

Αναφορικά με τα εμβόλια είπε πως η εταιρία Johnson and Johnson θα πάρει έγκριση από την ΗΠΑ τις επόμενες μέρες για να φέρει στην αγορά το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού και μέσα στο Μάρτιο θα έχει πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένεται ότι, «τέλη Μαρτίου θα έχουν αυξηθεί πολύ τα εμβόλια».

«Θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς και λόγω του ότι θα έχουμε καλό καιρό», είπε ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «και το καλοκαίρι μας θα είναι πολύ καλό».

«Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει το 70%, νομίζω από το Σεπτέμβρη θα πάμε σε πιο κανονική κανονικότατα, θα πρέπει να δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορονοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι», είπε σχετικά.

Σχετικά για το lockdown, είπε πως πλήρη εικόνα για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα δούμε την επόμενη Τρίτη- Τετάρτη.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση διπλής μάσκας, επιβεβαίωσε πως, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο διπλής μάσκας.