Πυρ ομαδόν των ιατρικών φορέων κατά της διάταξης Άδωνι για κυρώσεις στους γιατρούς που αρνούνται να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ

Στο πυρ το εξώτερο έστειλαν τη διάταξη του Άδωνι Γεωργιάδη με τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να βάλουν πλάτη στο ΕΣΥ, οι φορείς που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Για απαράδεκτο και επικίνδυνο άρθρο που πρέπει να αποσυρθεί έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο «γαλάζιος» Θανάσης Εξαδάκτυλος που ήταν κι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και κλιμάκωσε την κριτική του. «Εκεί που δεν έχουμε σήμερα κίνητρα θα δημιουργηθούν και αντικίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα», είπε και έκρουσε καμπανάκι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας λέγοντας ότι «αν ενεργοποιηθεί αυτή η διάταξη θα είναι το απόλυτο μπλακ άουτ με ευθύνη της κυβέρνησης»

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζοντας πως «ούτε με το φιλότιμο, ούτε με το ζόρι μπορούμε να λύσουμε τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο λύση για να το κύμα φυγής από το δημόσιο σύστημα υγείας είναι να ξαναγίνει ελκυστικό, αυξάνοντας τις αμοιβές.

«Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα», είπε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου.

Πηγή: topontiki.gr