Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Ξεκινάει τη λειτουργία της η ΜΕΘ Παίδων
Θετική εξέλιξη η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ανάγκη ανάπτυξης ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.
Έτοιμη να λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, όπου κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο είδε το προσωπικό να εκπαιδεύεται.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων αποτελείται από έξι κλίνες και εκτιμάται ότι θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των παιδιών που σήμερα αναγκάζονται να διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».
Ανάγκη ανάπτυξης ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία
Τη σημασία λειτουργίας ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας παράλληλα την έλλειψη τέτοιων μονάδων στην Περιφέρεια και τον κίνδυνο για τις ζωές των παιδιών. Τονίζει την ανάγκη ανάπτυξη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.
«Από την Ανατολική Μακεδονία έως την Αττική έχουμε ΜΕΘ Παίδων, μόνο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 8 κλίνες σχεδόν πάντα γεμάτες και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών 6 κλίνες. Οι διακομιδές διασωληνωμένων παιδιών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Γι’ αυτό όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας πρέπει να αναπτύξουν ΜΕΘ Παίδων». σημειώνει.
Καθυστέρηση στις προσλήψεις
Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τις καθυστερήσεις των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για την πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού που αγγίζει ακόμα και τα πέντε χρόνια.
«Την ώρα της επίσκεψης μου στα γραφεία της διοίκησης ορκίζονταν οι επιτυχόντες νέοι συνάδελφοι του διαγωνισμού της 7κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που εκκίνησε το 2019, δηλαδή η διαδικασία διήρκησε μια πενταετία»!
Επίσης ο ίδιος επεσήμανε ότι η αργοπορία επιφέρει ανακύκλωση του ιδίου προσωπικού: «με επικουρικούς να καταλαμβάνουν θέσεις μονίμων, μόνιμοι υπάλληλοι επιλέγουν άλλα νοσοκομεία να εργασθούν, επιτυχόντες δεν αποδέχονται τον διορισμό γιατί βρήκαν αλλού δουλειά και υπάρχει νέα καθυστέρηση για να κληθούν οι αναπληρωματικοί».
Εκτιμάται ότι από τους 4.000 νέους διορισμούς της προκήρυξης του έτους 2019 μόνο 500 είναι νέοι υπάλληλοι που δεν απασχολούνταν στα νοσοκομεία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό προσλήψεων που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις 300 περίπου παραιτήσεις υγειονομικών που γίνονται κάθε μήνα.
Πηγή: oloygeia.gr