Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα φτάσουμε μέχρι τον Ουρανό για να λάμψει η Αλήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουμε προκειμένου να αποκατασταθεί πραγματικά η δημοκρατική λειτουργία στη χώρα

Για «ελληνικό Watergate» έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιβεβαίωσε τη διαπίστωσή της ότι η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα έχουν εκτεθεί και προσπαθούν να αποκρύψουν τα στοιχεία, ακόμα και το πόρισμα του Αρείου Πάγου, που κατά τους πανηγυρισμούς της Εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, απαλλάσσει όλους τους εμπλεκομένους στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ. Γι’ αυτό προσπαθούν λυσσασμένα να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Τους προειδοποίησε, όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα γίνει με στόχο την Αλήθεια και την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος στην Ελλάδα.

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που μόλις έγινε, αποκάλυψε το πόσο εκτεθειμένη αλλά και έμφοβη είναι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρύψει τα στοιχεία, να μην έρθουν στη Βουλή, να μην αποκαλυφθούν στο πανελλήνιο. Την ίδια ώρα η συνεδρίαση αυτή πιστοποίησε  πόσο βουτηγμένη στο σκάνδαλο των υποκλοπών είναι η Κυβέρνηση, μιλάμε για το ελληνικό Watergate και θυμίζω ότι πριν από 5 δεκαετίες παραιτήθηκε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τέτοιο σκάνδαλο. Εκεί, παρακολουθείτο η Αντιπολίτευση, εδώ κατασκοπεύονται όλες οι εξουσίες του κράτους, όχι μόνο η Αντιπολίτευση, αλλά και Δικαστές, Ανώτατοι Λειτουργοί, ο Αρχηγός του Στρατού, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Η βούληση της Νέας Δημοκρατίας να κλείσει άρον άρον η υπόθεση και η εντελώς τραγική δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας “πάμε διακοπές και θα επανέλθει η Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο” είναι εκείνη που επιβάλλει εγρήγορση και άμεσες πρωτοβουλίες», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε στις επόμενες ενέργειες, που δρομολογούνται με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας.

«Υπάρχουν 100 τρόποι τα στοιχεία να έρθουν στο φως και θα έρθουν. Υπάρχουν 100, ίσως να λέω λίγες, πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε και θα πάρουμε. Ήδη επικοινώνησα με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, με κάποιους έχω ήδη μιλήσει απευθείας και από άλλους περιμένω επικοινωνία, προκειμένου να συνεχίσουμε τις κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης όλων των πτυχών αυτού του τεράστιου σκανδάλου που αφορά τη Δημοκρατία. Ήδη επικοινώνησα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω του γραφείου της, ζήτησα ακρόαση άμεση γι’ αυτό το θέμα και σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, όπως έχει ζητήσει ήδη από χθες και ο κύριος Χαρίτσης και πιστεύω ότι θα ζητηθεί και από άλλους Πολιτικούς Αρχηγούς. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, την ώρα που αποκαλύπτεται, ότι υπάρχει όχι απλώς σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος της χώρας, σε βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και η δικαστική συγκάλυψή του, είναι θέμα Δημοκρατίας να συνεδριάσει αυτό το όργανο, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ιδίως μάλιστα όταν λέγεται ότι νομίμως παρακολουθούνταν ο Αρχηγός του Στρατού και οι μισοί Υπουργοί της Κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται για να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο που επί της ουσίας κατέλυσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

«Επίσης κάλεσα στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έχω ήδη υποβάλλει αίτημα να ενημερωθώ για τα στοιχεία της υπόθεσης. Είναι ένα αίτημα το οποίο η κυρία Αδειλίνη οφείλει να δεχθεί, οφείλει να ενημερώσει και εμένα ως Πολιτική Αρχηγό και πιστεύω και άλλους Πολιτικούς Αρχηγούς σε σχέση με όσα δημοσίως ισχυρίστηκε με το Δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε. Να είναι βέβαιη η Κυβέρνηση, να είναι βέβαιοι όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι θα φοβηθούμε και ότι έμφοβοι θα δεχθούμε αυτή την κατάλυση της Δημοκρατίας. Να είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει ενέργεια που δεν θα κάνουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επίπεδο, στο δικαστικό, θεσμικό, διαδικαστικό, νομικό, κοινοβουλευτικό, ευρωκοινοβουλευτικό επίπεδο, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουμε προκειμένου να λάμψει η Αλήθεια και να αποκατασταθεί πραγματικά η δημοκρατική λειτουργία στη χώρα», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην ερώτηση, μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι επόμενες ενέργειες, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής ήταν κατηγορηματική.

«Μέχρι τον ουρανό», απάντησε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουμε, γνωρίζετε άλλωστε ότι αυτή η υπόθεση αποκαλύφθηκε λόγω της ιδιότητας του κυρίου Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή, είναι λοιπόν μια υπόθεση που ενδιαφέρει και άλλους θεσμούς να διερευνηθεί. Ξέρουμε πολύ καλά ότι και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει διαμαρτυρηθεί για το μπλοκάρισμα των ερευνών στα Τέμπη, ξέρουμε πολύ καλά επίσης ότι υπάρχουν εκθέσεις που καταμαρτυρούν στη χώρα συγκάλυψη και κατατάσσουν την υπόθεση υποκλοπών ανάμεσα στις υποθέσεις που αποτελούν στοιχεία υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου».

Στον επίλογο της τοποθέτησής της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. 

«Θέλω επί τη ευκαιρία να πω ότι είναι ψευδεπίγραφες οι δηλώσεις που έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης και η Εισαγγελία και η Προεδρία του Αρείου Πάγου σε σχέση με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι η Έκθεση αυτή έχει βγει υπό την προϋπόθεση ότι ερευνάται το σκάνδαλο των υποκλοπών, όχι βεβαίως υπό το εν συνεχεία ανακοινωθέν δεδομένο ότι η υπόθεση κλείνει χωρίς διερεύνηση, χωρίς διαλεύκανση και με το προκλητικό πραγματικό σενάριο ότι κάποιοι ιδιώτες αποφάσισαν να παρακολουθούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα, ότι έγινε το ίδιο και στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, αλλά αυτό δεν αποτελεί κακούργημα, δεν αποτελεί κατασκοπεία, δεν αποτελεί εγκληματική οργάνωση, δεν αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, αλλά κάτι “πλημμεληματάκια” για τα οποία παρήγγειλε παραπομπή η κυρία Αδειλίνη. Και μόνο αυτές οι εξελίξεις θέτουν όλους μας και όλες μας προ των ευθυνών μας, δεν μπορεί να αφήσουμε τη συγκάλυψη να θριαμβεύσει και δεν θα την αφήσουμε», υπογράμμισε.