Νίκος Φουτούλης: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσοι νομοθετούν ότι προηγούνται οι ανάγκες των Ελλήνων ασθενών και έπειτα να βάλουν τις εξαγωγές φαρμάκων»

Γράφει η Βασιλική Πολύζου

Την «έλλειψη φαρμάκων και αντιτετανικών ορών στα νησιά μας», υπογράμμισε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσων, Νίκος Φουτούλης. Στην επικοινωνία που είχαμε, όμως, μάθαμε ότι το θέμα με τους αντιτετανικούς ορούς διευθετήθηκε χάρη στη βούληση των φαρμακοποιών και επειδή πρυτάνευσε η λογική στο ΙΦΕΤ. Η έλλειψη φαρμάκων, ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται.

«Ελήφθη μία απόφαση που δίνει προσωρινά μία ανάσα, καθώς απαγορεύει την εξαγωγή περίπου 150 φαρμάκων, για τους επόμενους τρεις μήνες. Το πρόβλημα, όμως, δεν λύνεται»,μας εξήγησε ο Νίκος Φουτούλης.

«Αν δεν ξυπνήσουν όσοι νομοθετούν, για να αντιληφθούν ότι το φάρμακο είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα κοινωνικό αγαθό και έπειτα εμπορεύσιμο είδος, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Αν δεν συνειδητοποιήσουν ότι προηγούνται οι Έλληνες ασθενείς και οι ανάγκες τους, θα συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα. Απαιτείται, για παράδειγμα, η απαγόρευση εξαγωγών για ένα χρόνο, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσων.