Πάνος Παπανικολάου: Προσφέρουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης στους κολλητούς  τους με τις ιδιωτικές κλινικές αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ (video)

Σε ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στα ιδιωτικά συμφέρονται προχώρησε ο Πάνος Παπανικολάου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Υγειονομικοί έξω από το κτήριο της 2ης ΥΠΕ. Με τους συναδέλφους του από πέντε νοσοκομεία στο πλευρό του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) αποκάλυψε ότι μέσω των απογευματινών χειρουργείων προσφέρονται κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξηςστις ιδιωτικές κλινικές και επανέλαβε το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης «κλειστά νοσοκομεία, ανοικτά νεκροταφεία». Οι Υγειονομικοί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο να διασφαλίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προς όφελος της κοινωνίας.

«Η τελευταία εξαγγελία του κυρίου πρωθυπουργού και του Υπουργείου Υγείας περί χρηματοδότησης απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, γιατί αυτή τη φορά στην εξαγγελία συμπεριλήφθηκαν και οι ιδιωτικές κλινικές. Δηλαδή, τώρα που για παράδειγμα, τα μεγάλα θεραπευτήρια του Λεκανοπεδίου από τα οποία τα περισσότερα είναι ιδιοκτησίας ξένων επενδυτικών fundsεκτός χώρας έχουν οικονομικά προβλήματα. γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά λόγω της ραγδαίας φτωχοποίησης, επιχειρείται η κρατικοδίαιτη χρηματοδότησή τους με δημόσιο χρήμα μέσω κοινοτικών πόρων. Γιατί και οι κοινοτικοί πόροι είναι δημόσιο χρήμα. Πρέπει άμεσα να πάρει θέση και η Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν όντως αυτό το σχέδιο το ξέρει και αν συμφωνεί με την εξαγγελία του κυρίου πρωθυπουργού ότι θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω υποτιθέμενων απογευματινών χειρουργείων οι κύριοι – κύριοι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες», είπε ο Πάνος Παπανικολάου στο nosokomio.gr.