Τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο βοηθού και στην ιδιωτική ασφάλιση

Ένας νέος πολύτιμος βοηθός στο ευρύ έργο της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Σαφώς και η παρουσία του τόσο σημαντικού αυτού τεχνολογικού τομέα εισέρχεται στην λειτουργία των εταιρειών, συντελώντας στα λειτουργικά θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης, όμως το εστιασμένα σημαντικό είναι αυτό που παρέχει στον τομέα Υγείας, με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες ασχολούνται συστηματικά μέσα από τα προγράμματα Υγείας.

Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάλυση ιατρικών αποτελεσμάτων και εξετάσεων αποτελεί παράγοντα ταχύτητας και ακρίβειας στις διαγνώσεις. Η συμβολή του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και στις δύο αυτές παραμέτρους είναι καθοριστική για το επόμενο βήμα, που είναι η εξαγωγή διαγνώσεων και η χορήγηση θεραπείας, εφόσον υπάρχει ανάγκη. Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε αυτό το κομβικό σημείο μιας ιατρικής εξέτασης, δηλαδή το αποτέλεσμά της και τον προσδιορισμό του τι συμβαίνει είναι βασικό βήμα για όσους πολίτες βρίσκονται υπό την «προστασία» ενός ασφαλιστικού συμβολαίου Υγείας.

Ως γνωστόν, οι ασφαλιστικές εταιρείες, όταν ενεργοποιηθεί ένα συμβόλαιο, δηλαδή γίνεται χρήση από τον κάτοχό του, παρακολουθούν και ενημερώνονται για την εξέλιξη, καθώς αυτή σχετίζεται με κόστη, νοσηλείες και όλα τα συναφή. Το θέμα της ανάλυσης των αποτελεσμάτων και της διάγνωσης είναι καθοριστικό για τα συμβόλαια Υγείας και προσδιορίζει τη συνέχεια που θα υπάρχει για τον ασφαλισμένο. Η συνδρομή του AI έχει αρχίσει να φαίνεται και οι αρμόδιοι το αξιοποιούν σε αυτό το θέμα, όπως επίσης και σε άλλα, διαδικαστικά της λειτουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρείας, τα οποία βέβαια δεν αφορούν στον ασφαλισμένο.

Αποτελεί, όμως, βεβαιότητα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη σε λίγο καιρό θα περάσει και σε άλλα στάδια υποστήριξης της ιατρικής επιστήμης, την οποία σαφώς δεν αντικαθιστά, αλλά στηρίζει σε σημαντικό βαθμό το έργο της και διευκολύνει σε διάφορα στάδια το έργο ενός γιατρού.

Πηγή: ygeiamou.gr