Κως: Καταγγελία για θάνατο μετανάστη από περιτονίτιδα

Σε μία σοβαρή καταγγελία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ένας 44χρονος μετανάστης στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) της Κω προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο «ο κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω».

«Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατί οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοϊδη στα κέντρα κράτησης. Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο.

Έτσι έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας! Ο θεσμικός ρατσισμός της ποινικοποίησης της μετανάστευσης και της προσφυγιάς ΣΚΟΤΩΝΕΙ πλέον απροκάλυπτα.

Πριν ένα μήνα είχαμε τον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι. Την περασμένη Δευτέρα μετανάστες κατήγγειλαν ότι κόλλησαν πάνω από 25 κορονοϊό στο ΑΤ Δραπετσώνας αφού οι φύλακες αγνόησαν αιτήματα δύο αρρώστων με πυρετό για τεστ κορονοϊού. Μετά τους μετέφεραν όλους στην Αμυγδαλέζα.

Το προστατικό στη Κω θυμίζει το θάνατο του Μοχάμεντ Καμαρά σε ΑΤ της Αττικής, όταν πάλι οι φύλακες δεν μετέφεραν έγκαιρα το κρατούμενο σε νοσοκομείο.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον άδικο χαμό του Macky Diabete», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η οργάνωση.