Προς καθολικό lockdown η Γερμανία – 18129 κρούσματα και 129 νέοι θάνατοι

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να μην έχει πει την τελευταία της κουβέντα στην Ευρώπη, με την Γερμανία, μετά τη Γαλλία, να δέχεται κι αυτή το «σφυροκόπημά» του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ υπάρχουν 18.129 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.873.190, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν 129 νέοι θάνατοι, με τους νεκρούς να είναι 76.895 από την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια ώρα η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να σχεδιάζει την επιβολή καθολικού lockdown σε ομοσπονδιακή κλίμακα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild, η καγκελάριος εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να επιβάλλει «ομοσπονδιακό lockdown», καθώς θεωρεί ότι τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν αρκούν προκειμένου να ανακοπεί το τρίτο κύμα της και να αποτραπεί η υπερφόρτωση του συστήματος υγείας.

Την περασμένη Κυριακή, στην τηλεοπτική της συνέντευξη, η Μέρκελ τόνισε ότι «δεν θα παραμείνει θεατής», ότι θα παρέμβει εάν οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων επιμένουν να μην εφαρμόζουν το «φρένο έκτακτης ανάγκης» όπου διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και, αντιθέτως, σχεδιάζουν μερική χαλάρωση των περιορισμών ή «πιλοτικά σχέδια ανοίγματος».

Με αυτή της τη δήλωση αναφερόταν – μεταξύ άλλων – στον πρωθυπουργό του Zάαρλαντ, τον Τομπίας Χανς (CDU), ο οποίος μετά το Πάσχα προγραμματίζει άνοιγμα θεάτρων, κινηματογράφων, γυμναστηρίων και εξωτερικών χώρων εστίασης, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση μαζικών τεστ.