Με την κυβέρνηση να έχει ποντάρει πολλά στον τουρισμό, που ανοίγει επισήμως στα μέσα Μαΐου, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ένα πιο… «ανοιχτό» Πάσχα με μετακινήσεις προς το χωριό.
Αν και ακόμα δεν έχει πέσει επισήμως στο τραπέζι του διαλόγου με τους επιστήμονες, το… Πάσχα στο χωριό, οι γιατροί δε δημόσιες δηλώσεις τους, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο μεγάλης διασποράς του κορονοϊού
Με το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν για Πάσχα στο χωριό να απομακρύνεται πάντως, πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας, έχουν ήδη στραφεί σε άλλες λύσεις, για να ξεφύγουν κάπως από την καθημερινότητα.
Γεμίζουν τα ενοικιαζόμενα στις κοντινές περιοχές της Αττικής
Όπως είπε στο MEGA ο Φ. Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, για την αυξημένη ζήτηση: «Φέτος στις περιοχές κοντά στην Αθήνα, για το Πάσχα, έχουν φτάσει, χωρίς να είμαι υπερβολικός, στο 95% με 100% Και προτιμούν τέτοιες τουριστικές περιοχές, όπως το Πόρτο Ράφτη, το Λαγονήσι, τη Βάρκιζα…».
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης. Έτσι, εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» για εκδρομή στο χωριό, να μπορούν να μετακινηθούν.
Οι πληρότητες είναι:
- Σούνιο: 77%
- Παλαιά Φώκαια: 72%
- Πόρτο Ράφτη: 81%
- Αίγινα: 79%
- Ωρωπός: 90%
- Βραυρώνα: 93%
- Αρτέμιδα / Λούτσα: 72%
- Λαύριο: 76%
- Κινέτα: 85%
Η μέση τιμή του τριημέρου του Πάσχα για μία οικογένεια στο Σούνιο ξεκινά από 270 ευρώ και φτάνει έως και 516. Στην Παλαιά Φώκαια 220 ευρώ έως 380, ενώ στο Πόρτο Ράφτη 180 έως και 470.
Στην Αίγινα ένα διαμέρισμα ξεκινά από 190 και φτάνει έως και τα 560 ευρώ. Στον Ωρωπό η μέγιστη τιμή για 3 διανυκτερεύσεις είναι έως 506 ευρώ ενώ στην Βραυρώνα οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ.
Στην Αρτέμιδα οι τιμές κυμαίνονται από 165 έως 360 ευρώ, ενώ στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.
Τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουν αν θα γίνουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και με ποια κριτήρια.
Κι αν όλα πάνε καλά, τουλάχιστον θα κάνουμε καλό καλοκαίρι. Καλύτερο -για την ακρίβεια- από το περσινό. Αυτό είπε μεταξύ άλλων και ο Θ. Ζαούτης που είναι μέλος της επιτροπής των επιστημόνων, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
«Θα εξαρτηθεί από το ρυθμό του εμβολιασμού και το self test. Και όσο μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα της απόστασης και τις μάσκες. Βλέπω να φτάσουμε στις αρχές του καλοκαιριού. Θεωρώ πως θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι».