Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κλειστή κάθε Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα για τα self test

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου η πλατφόρμα εύρεσης των ΑΜΚΑ για τη δωρεάν διάθεση των self-test θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00 π.μ.

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00 π.μ.

Για το ζήτημα της διάθεσης των τεστ για τον κορωνοϊό, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκηςπραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Μ. Τρίτη (27/04/2021). Όπως αποφάσισε ο ΦΣΘ, πλέον η διανομή των self-test θα γίνεται μόνο κατά το νόμιμο ωράριο των φαρμακείων, δηλαδή: Δευτέρα και Τετάρτη 08:00-14:00 και Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή 08:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00.

Ο ΦΣΘ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν την απόφαση αυτή γλιτώνοντας το συνωστισμό και την ταλαιπωρία και συμβάλλοντας κι αυτοί στην ομαλή λειτουργία των φαρμακείων της πόλης.

Μία ημέρα πριν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε ανακοινώσει, επίσης, ότι η διάθεση των self-test στους πολίτες θα γίνεται μόνο κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων.