Uni-pharma: Πάνω από μισό αιώνα σημείο αναφοράς στα φαρμακευτικά και υγειονομικά δρώμενα της χώρας

Με πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα φαρμακευτικά και υγειονομικά δρώμενα, αλλά σημείο αναφοράς και για την κοινωνία.

Οι δε βιομηχανίες του, με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις αγορές του εξωτερικού.

Ο ΟΦΕΤ αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την καινούρια πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων.

Σχετικά με την Unipharma

Η Uni-pharma, δημιουργήθηκε από τον ανήσυχο φαρμακοποιό και ερευνητή Κλέωνα Τσέτη, ερευνά, αναπτύσσει και παράγει εγχωρίως με υψηλά standards (GMP) καινοτόμα προϊόντα για θεραπείες που βοηθούν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας, περιλαμβάνει πρωτοποριακά φαρμακευτικά σκευάσματα που έχουν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία, όπως Τ4, Apotel, Salospir Trebon, Trebon Grippe day & night κλπ, ιατροτεχνολογικά προϊόντα,  συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, προβιοτικά, συμπληρώματα για την διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και των οστών, την ενίσχυση ανοσοποιητικού και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Η διοίκηση της βιομηχανίας, μεσούσης της ύφεσης, υλοποίησε τη μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο, το νέο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma –το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το 2015. Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της Uni-pharma, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά, συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με την InterMed

H InterMed, δημιουργήθηκε το 1996 επίσης από τον Κλέωνα Τσέτη.

Στόχος της διοίκησης, είναι η δημιουργία καινοτόμων πρωτοποριακών ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων, που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών και ειδικών καταστάσεων υγείας που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και ασθενή.

Η InterMed έχει δημιουργήσει μία σειρά από δυνατά brand names όπως Algofren, Unisept, Chlorhexil, Eva, Eva Belle, Reval, Luxurious και πολλά ακόμη, τα οποία έχουν εδραιωθεί όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στις απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Η σφραγίδα ποιότητας InterTECH της InterMed, αναδεικνύει την τεχνογνωσία και την έρευνα που ενσωματώνονται σε κάθε προϊόν ξεχωριστά, τονίζοντας τα αντίστοιχα γράμματα της λέξης TECH.

Σχετικά με την Pharmabelle

H εμπορική εταιρεία PHARMABELLE δημιουργήθηκε το 2014 στην Κύπρο, με στόχο να προσφέρει καινοτόμα φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα για την Κυπριακή και διεθνή αγορά.

Αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες  Uni-pharma και InterΜed και αναπτύσσει στρατηγικές συνεργασίες με προμηθευτές και επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών.

Σχετικά με την UniHerbo

Το 2020 ολοκληρώθηκε η νέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo στα Οινόφυτα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος εισέρχεται σε έναν νέο τομέα που έχει πολλά να δώσει, καθώς η χώρα μας, είναι γεμάτη από φυτά και η ελληνική χλωρίδα έχει κρυμμένους θησαυρούς και πολλά να μας διδάξει.  Στόχος της διοίκησης, είναι το «πάντρεμα» της ελληνικής φύσης με την τεχνογνωσία και εμπειρία της Uni-pharma και της InterMed και η δημιουργία αποτελεσματικών σκευασμάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς αλλά και του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Όμιλος- επικεφαλής του οποίου βρίσκονται οι κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη- απασχολεί 568 εργαζομένους, το 57% των οποίων υψηλής εξειδίκευσης, ενώ οι εξαγωγές των βιομηχανιών του κατευθύνονται σε πάνω από 66 χώρες του εξωτερικού, με τα brand name by Uni-pharma & by InterMed.

Ο ΟΦΕΤ τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo.

•         Μέσα στο 2021 ο Όμιλος είχει χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 23 ερευνητικές προτάσεις (οι 9 αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης), ενώ συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας σε 8 συγχρηματοδοτούμενα από τη ΓΓΕΚ ερευνητικά έργα, καθώς και σε 1 διεθνές έργο. Από τα παραπάνω 13 σχετίζονται με την αξιοποίηση της ελληνικής βιοποικιλότητας.

•         Την τετραετία 2018-2021 ο Όμιλος έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις (οι 20 αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης), ενώ συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας σε 8 συγχρηματοδοτούμενα από τη ΓΓΕΚ ερευνητικά έργα, καθώς και σε 2 διεθνή έργα. Από τα παραπάνω 17 σχετίζονται με την αξιοποίηση της ελληνικής βιοποικιλότητας

Εταιρική Υπευθυνότητα

Ο ΟΦΕΤ δηλώνει υπερήφανος για τις διαρκείς και άοκνες δράσεις του που κατευθύνονται στην στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, της επιστήμης, της νέας γενιάς αλλά και του Περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στη διάρκεια της πανδημίας της COVID -19, απέδειξε περίτρανα, ότι δεν κάμπτεται από τα δύσκολα και τα επείγοντα, αντίθετα, οι δυνατές αυτές προκλήσεις τον αναζωογονούν! Οι τέσσερις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη) και των αντισηπτικών (εκ μέρους των Uni-pharma & InterMed) προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό μας σύστημα, αλλά και προς τον ΕΟΔΥ και ειδικότερα προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας του, με απόφαση της προέδρου κυρίας Ιουλίας Τσέτη, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τον ασθενή, την ώρα της ανάγκης. Ένα χρέος, που εκπορεύεται από την Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΦΕΤ.

Άλλες δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος έχουν ως εξής:

Το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ αποτελεί στήριγμα για τις νέες γενιές επιστημόνων, θέλοντας να στείλει το ισχυρό μήνυμα οι νέοι μας να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιστρέψουν το κλίμα της αιμορραγίας της μετανάστευσης. Ήρθε η ώρα του brain gain μετά το brain drain.

SCIENCE ON THE GO. Το Κινητό εργαστήριο επιστήμης, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου, διδάσκουν το know-how σκευασμάτων (όπως δημιουργία στοματικών διαλυμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής κλπ) ανά την Ελλάδα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ, τείνει πλέον να γίνει θεσμός, με επισκέψεις σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές και συνεργασία με κατά τόπους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση ανέλαβε η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Uni-Pharma.

Με την ενεργό συμμετοχή Ενδοκρινολόγων ιατρών το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Νοεμβρίου 2021 οργάνωσε εξόρμηση στις Πρέσπες του Νομού Φλώρινας και υποδέχθηκε τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής στο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα.  Πολλοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να αναζητήσουν αξιόπιστη πληροφόρηση για την υγεία τους ενώ 80 άτομα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις θυρεοειδή με υπερήχους.

Η Green Team του ΟΦΕΤ με το σύνθημα Save the Sea, επιδεικνύει δυναμισμό και συνεργάζεται με την ΜΚΟ All for Blue, καθαρίζοντας θάλασσες και ακτές, δίνοντας «φιλί ζωής» στο περιβάλλον μας και το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Συνεργασία με την Axion Hellas για στήριξη του πληθυσμού σε άγονες περιοχές και υποστήριξή τους σε θέματα υγείας.

Η Ομάδα αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ για 7η συνεχή χρονιά, στήριξε τον Δεκέμβριο του 2019, τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας με μεγάλη συμμετοχή.

Η Running Team του ΟΦΕΤ, στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Επίσης από το 2019, ο Όμιλος ξεκίνησε συνεργασία με τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό και αθλητικό αγώνα που στηρίζει τα παιδιά το No Finish Line στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι Uni-pharma & InterMed, αποτελούν από το 2016 υπερήφανα μέλη του UN GLOBAL COMPACT του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, στηρίζοντας δυναμικά τις 10 αρχές του, όπως μεταξύ άλλων κλιματική αλλαγή, καταπολέμηση της διαφθοράς, Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη.

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 επίσης, ο ΟΦΕΤ με τις δύο βιομηχανίες του- Uni-pharma & InterMed- βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2020». Πρόκειται για 25 επιχειρήσεις – πρότυπα, που αναδεικνύουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Και φυσικά, αμέτρητα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, για τις επενδύσεις, το βιοκλιματικό εργοστάσιο, την έντονη εξωστρέφεια, το ανθρώπινο δυναμικό, τις προσπάθειές προστασίας για το περιβάλλον, την Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις διαφημιστικές καμπάνιες, τις πρακτικές αναφορικά με ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, τα δυναμικά προϊόντα και brand που γράφουν ιστορία, όπως SALOSPIR, TREBON GRIPPE, την αντιηλιακή σειρά LUXURIOUS, τα EVA MYCOSIS, EVA INTIMA, το STRABEN και πολλά άλλα.

ΟΦΕΤ: Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία!