Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την προνοιακή μονάδα στα Χανιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ;

Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες αδειοδοτούνται από την Περιφέρεια που ανήκουν. Η λειτουργία τους εποπτεύεται πάλι από τη περιφέρεια. Λόγω κορωνοιού σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεργεία του ΕΟΔΥ επισκέπτονται τις προνοιακές μονάδες υποβάλλοντας σε προληπτικά τεστ τους περιθαλπόμενους για κορωνοιό.
Επίσης τις επισκέφθηκαν για τον εμβολιασμό των περιθαλπόμενων. Το Υπουργείο Εργασίας υποτίθεται αυστηροποίησε τους ελέγχους μετά την έξαρση του ιού που παρατηρήθηκε στις ιδιωτικές προνοιακές μονάδες.
Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να προστατέψουν τους περιθαλπόμενους της συγκεκριμένης προνοιακής μονάδας των Χανίων αλλά και των άλλων που θέρισε ο κορωνοιός.
Ειδικά το τελευταίο χρόνο που απαγορεύονται οι επισκέψεις συγγενών λόγω κορωνοιού και δεν υπάρχει εποπτεία.
Πολλές ιδιωτικές προνοιακές μονάδες δεν τηρούν τους κανόνες
ασφαλείας όπως στα Χανιά.
Για την προσέλκυση περιθαλπόμενων βάζουν φτηνό μηνιαίο κόστος περίθαλψης και για να επιτύχουν κέρδος προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες.
Απασχολούν λίγο προσωπικό κακοπληρωμένο που δεν καλύπτει τις ανάγκες, φιλοξενούν περισσότερους περιθαλπόμενους από την άδεια που διαθέτουν στοιβαγμένους σε δωμάτια με κάκιστες υπηρεσίες.
Ο αριθμός των θανάτων των περιθαλπόμενων σε κάθε μονάδα σχετίζεται με τα περιστατικά που περιθάλπονται.
Εάν είναι άτομα με καρκίνο τελικού σταδίου ασφαλώς και οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από άλλες μονάδες που φιλοξενούν νεότερα άτομα με αναπηρίες.. Γι αυτό χρειάζεται ο έλεγχος.
Μην μας ξενίζουν καταστάσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη προνοιακή μονάδα των Χανίων.
Το ζήτημα είναι που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τις αποτρέπουν εάν πράγματι συμβαίνουν. Και μέχρι τώρα εν μέσω πανδημίας είδαμε πολλά κολαστήρια.