Αποζημίωση 500.000€ θα πληρώσει το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της μεσίτριας από τον ειδικευόμενο γιατρό

Αποζημίωση που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στην οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια αγγειοχειρουργού τον Απρίλιο του 2017.

Για τον θάνατο της Ντιάνα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής, ο οποίος είχε οδηγήσει την άτυχη μεσίτρια σε εγκαταλελειμμένο θάλαμο του Ιπποκράτειου, όπου της χορήγησε ισχυρά αναισθητικά τα οποία της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή. Ο αγγειοχειρουργός δεν κάλεσε σε βοήθεια άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά όταν η 36χρονη κατέληξε στα χέρια του, θέλησε να ξεφορτωθεί το πτώμα της και την πέταξε γυμνή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι η πλημμελής καταγραφή και φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, συγκεκριμένα της προποφόλης και της φαιντανύλης, από το νοσοκομείο είχαν ως αποτέλεσμα ο αγγειοχειρουργός να καταφέρει να πάρει στα χέρια του ακόμα και φάρμακο “κόκκινης γραμμής” και να το χρησιμοποιήσει στην 36χρονη. Τονίζεται ότι παραμένει άγνωστο πώς ο συγκεκριμένος γιατρός είχε στην κατοχή του κλειδιά από το συγκεκριμένο χώρο στο Γ’ κτίριο, που είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται από το νοσοκομείο έναν χρόνο πριν από τον θάνατο της μεσίτριας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου προσέφυγαν ο σύζυγος, τα 3 της παιδιά και η μητέρα της ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη, δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι « η εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε ο ειδικευόμενος γιατρός και οδήγησε αιτιωδώς στον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου, πραγματώθηκε εντός του κύκλου των καθηκόντων του ως ειδικευόμενου ιατρού του εναγομένου, καθώς και ότι υπήρξε εν προκειμένω μία σειρά παράνομων ενεργειών και παραλείψεων των λοιπών οργάνων του ίδιου Νοσοκομείου, οι οποίες αποτέλεσαν το αναγκαίο υπόστρωμα, ώστε να καταστεί εφικτή η εγκληματική δράση του …»

Πηγή: εφημερίδα ON time