Αυτές είναι οι σκέψεις για τα self test – Ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα προστεθούν

Φαίνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν νέες εισηγήσεις για υποχρεωτική διεξαγωγή self test για περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με όσα βγαίνουν από την κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποχρεωτική αυτοξέταση σε εργαζομένους του λιανεμπορίου και της εστίασης, ενώ πιθανή είναι η εφαρμογή του μέτρου και στους επαγγελματίες των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τουριστικού κλάδου.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν τα τεστ θα γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πάντως θεωρείται ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς φαίνεται ότι στα σχολεία λειτουργεί αποτελεσματικά. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν προς το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.  

Σημειώνεται πως όπως είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  «το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».

«Tα self test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. Eίναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», επεσήμανε.