Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας»

Στην αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι δεν είμαστε στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείου ειδήσεων σχετικά με το αν βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας δήλωσε ότι «Σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα κορονοϊού. Αν είμαστε στα πρόθυρα θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και θα επεξεργαστούμε».

Τόνισε επίσης ότι «έχουμε επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει για να στηριχτεί το εθνικό σύστημα υγείας, αφορά πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί 7.500 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα σε προκήρυξη 918 επιπλέον θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τα οποία το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδευτεί.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ενόψει ενός ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν τα δεδομένα στις περιοχές της χώρας όπου η πανδημία φαίνεται πως ξεφεύγει, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα πριν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο.