Βραζιλία: Ρεκόρ θανάτων άνευ προηγουμένου- Πλέον των 225.000 οι νεκροί- θύματα της πανδημίας

Συγκλονίζουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στην Βραζιλία η οποία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σε επίσημη ενημέρωσή του ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 24.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 595 ασθενείς με την COVID-19 κατέληξαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 225.099 νεκρούς επί συνόλου 9.229.322 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Η πανδημία κατάφερε να «σαρώσει» τη Βραζιλία και ενώ οι θάνατοι αυξάνονταν αναγκάστηκαν να σκάψουν χώρους ταφής, ενώ η φτώχεια και ο υποσιτισμός έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση του ιού στον Αμαζόνιο. Μάλιστα οι αυτόχθονες του Αμαζονίου, πολλοί εκ των οποίων ζουν στο Μανάους, ήταν αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από την COVID-19.