Ο τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πάσχει από Αλτσχάιμερ

«Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με Αλτσχάιμερ», ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε ο Τόνι Μπένετ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο διάσημος τραγουδιστής Τόνι Μπένετ, πάσχει από την νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με το οικείο περιβάλλον του σε συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο AARP. Σύντομα θα βγει σε κυκλοφορία το νέο του άλμπουμ που κατάφερε και δημιούργησε μαζί με την Λέιντι Γκάγκα.

Ο διάσημος τραγουδιστής σήμερα είναι 94 ετών και διαγνώστηκε πρώτη φορά με την νόσο Αλτσχάιμερ το 2016, χωρίς να έχει εκδηλώσει τότε τα σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

Η άμεση μνήμη του έχει εξασθενήσει και μερικές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει πού βρίσκεται, ωστόσο αναγνωρίζει ακόμα τους οικείους του και είναι ικανός να συμμετάσχει σε μια συνομιλία, αν και δεν μπορεί πλέον να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του. 

Αν και διαγνώστηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, συνέχιζε να ηχογραφεί τον περασμένο χρόνο, εωσότου η πανδημία τον αναγκάσει να σταματήσει, στις αρχές Μαρτίου. 

Η διακοπή αυτή, ωστόσο βοήθησε την επιδείνωση της κατάστασης του, σύμφωνα με τον γιατρό του. Μεταξύ 2018-2020, ο Τόνι Μπένετ ηχογράφησε ένα δεύτερο άλμπουμ με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα, μετά την επιτυχία του “Cheek To Cheek” (2014). 

Ο τραγουδιστής και το περιβάλλον του αποφάσισαν να παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη για να μιλήσουν για τη ζωή με Αλτσχάιμερ, επιλέγοντας τον ιστότοπο της ένωσης συνταξιούχων AARP. 

«Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με το Αλτσχάιμερ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, στον λογαριασμό του Τόνι Μπένετ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου