Βρετανία: Τους ένωσε η ζωή και τους χώρισε ο θάνατος μετά από 70 χρόνια μιας ευλογημένης συμβίωσης

Μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει η είδηση θανάτου ενός ζευγαριού στην Βρετανία, οι οποίοι μας διδάσκουν πως το νόημα της ζωής βρίσκεται σε απλά, καθημερινά συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ευλογία. 70 χρόνια παντρεμένοι, οι δυο τους κρατιούνται χέρι-χέρι μέχρι το τέλος της ζωής τους, αφού νικήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Τους ένωσε η ζωή, τους χώρισε ο θάνατος.

Η Μάργκαρετ και ο Ντέρεκ Φιρθ, 91 ετών και οι δύο, πέθαναν στο νοσοκομείο Trafford General στο Μάντσεστερ. Κατάφεραν ωστόσο να συναντηθούν για τελευταία φορά.

Το ζευγάρι ήταν μαζί από την ηλικία των 14. Η Μάργκαρετ εισήχθη αρχικά σε άλλο νοσοκομείο, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Trafford. Ο Ντέρεκ μεταφέρθηκε αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο όπου βρισκόταν και η γυναίκα του, όταν οι γιατροί άρχισαν να ανησυχούν ότι δεν της απέμενε πολύς καιρός.

Η κόρη τους Μπάρμπαρα Σμιθ αποκάλυψε ότι όταν ο Ντέρεκ είδε τη Μάργκαρετ, εκείνη τον ρώτησε: «Πού ήσουν;». «Από τότε φάνηκε σαν να έγινε καλύτερα. Ήταν μια στιγμή που προκαλούσε στεναχώρια αλλά ήταν εξαιρετικό που ήταν μαζί».

Ο Ντέρεκ έφυγε πρώτος από τη ζωή στις 31 Ιανουαρίου. Η Μάργκαρετ ακολούθησε τρεις μέρες αργότερα.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας και στη συνέχεια κόλλησαν κοροναϊό.

Η Μάργκαρετ και ο Ντέρεκ παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1950. Αφήνουν πίσω τους πέντε παιδιά, 11 εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.